Балкан ще спори за титлата при мъжете


Балкан ще спори за титлата при мъжете
(сн. LAP.bg)
13-05-2018 20:17 | Мария Маринова

Балкан е първият финалист в мъжкото баскетболно първенство. В „Арена Ботевград“ баскетболистите на Небойша Видич спечелиха четвъртия мач от полуфиналната серия срещу Академик Бултекс 99 със 102-91 и с общ резултат 3-1 победи ще спорят за титлата през този сезон.

 

Балкан контролираше събитията на терена от самото начало и не позволи на съперника му да поведе нито веднъж в мача. Стрелбата от далечно разстояние се оказа ключова в този двубой. Домакините показаха много точен мерник, отбелязвайки 15 тройки срещу 9 за Академик Бултекс 99.

 

За последно ботевградският тим бе на финал преди две години, когато отстъпи в серията за титлата на Лукойл Академик. Съперник на Балкан тази година ще бъде победителят от двойката Левски ЛукойлРилски спортист. До момента резултатът е 2-1 в полза на състава на Константин Папазов.

 

Домакините поведоха със серия от 7-0, но малко след това съперникът им стопи пасива си на 3 точки. Водени от Джордан Калахан обаче „зелените“ отново дръпнаха в резултата, този път с 9, а след първата четвърт водеха с 28-20. Разликата в полза на домакините продължи да расте и през втория период, а в средата на частта достигна 18 точки. Асен Николов взе прекъсване, а след него Академик Бултекс 99 направи серия от 12-4 и на почивката намали изоставането си на 10 точки.

 

Въпреки моментния спад в края на първото полувреме, след паузата Балкан отново заигра много силно и преди решителните десет минути се оттегли при резултат 75-58 в своя полза. Пловдивският тим не се отказа и свали разликата под 10 точки в заключителния период, но домакините не допуснаха обрат и спечелиха мача, с което вдигнаха на крака хората в залата.

 

Всички от стартовата петица на Балкан завършиха с двуцифрен точков актив. Най-резултатен за победителите бе Джордан Калахан с 20 точки и 8 асистенции. Христо Захариев вкара 19 (плюс 7 борби), със 17 е Брандън Фортънбъри, 16 има Игор Кесар, а ДиВон Уошингтън се отчете с 14 точки и 8 борби.

 

За Академик Бултекс 99 много силно игра Димитър Димитров. Той завърши с 37 точки, като овладя и 8 борби. Васил Бачев отбеляза 21 точки, Никола Маравич има 16.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАЛКАН - АКАДЕМИК БУЛТЕКС 99

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Академик Бултекс 99
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи