Васил Врачев: Излязохме извън бюджета с класирането си на полуфинал


Васил Врачев: Излязохме извън бюджета с класирането си на полуфинал
14-05-2018 13:17 | Мария Маринова

По-рано днес старши треньорът на Академик Бултекс 99 Асен Николов призна, че тимът взима заеми, за да завърши сезона. Пред BGbasket.com президентът на пловдивския клуб Васил Врачев обясни и причините за финансовите проблеми. Той разкри, че те идват от класирането на отбора сред най-добрите четири в шампионата.

 

„Проблемът е, че когато правихме разчети за първенството, те бяха за 5-8 място. Това беше желанието на спонсорите. С това класиране в първата четворка малко се удължи сезонът. Трябват пари за заплати, за зали, спане и храна на отбора. Излязохме извън бюджета и се налага да вземем някакви средства, за да можем да приключим първенството“, заяви Врачев пред BGbasket.com.

 

„Основно ни помагат „Бултекс 99“ и Общината, но има и други фирми. Искаме да завършим първенството и да нямаме задължение към никого. Имахме желание да се класираме напред, направихме го. Сега трябва да се оправим финансово“, добави той.

 

Врачев разкри, че наложените глоби на Академик Бултекс 99 след първия мач с Балкан също са усложнили ситуацията. „След първия мач на полуфинала получихме наказания. Задължиха ни да охранява полиция, без да има кой знае какви аномалии в залата. Наложи се 25 полицаи да ни пазят, което също са много пари. Оттам изведнъж закъсахме много и се наложи да взимаме заеми, за да може да си оправим нещата и да не се излагаме пред състезатели и общественост“.

 

Президентът на Академик Бултекс 99 обясни, че заемите са от негови приятели и познати, но „Бултекс 99“ ще продължи да бъде основен спонсор на клуба. „Няма никакви проблеми с тях. Надяваме се за догодина вече да правим бюджети за първа четворка. Всички от управата на клуба се надяваме да излезем от тази ситуация с високо вдигнати глави, да няма проблеми и всички да си получат парите“, завърши Врачев.

__________________

 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Twitter

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


Тагове: НБЛ - мъже, Академик Бултекс 99, Васил Врачев
Коментари
Резултати
Класирания
Други новини