Нова битка в Самоков прати Левски Лукойл на финал


Нова битка в Самоков прати Левски Лукойл на финал
(Снимка: nbl.basketball.bg)
14-05-2018 20:30 | BGbasket.com

Левски Лукойл ще играе на финал в мъжкото първенство, след успех в Мач №4 от полуфиналната серия с Рилски спортист като гост с 85-81.

 

За титлата "сините" ще спорят с Балкан, а финалната серия стартира на 21 май. Рилецо и Академик Бултекс 99 ще играят за бронзовите медали в шампионати.

 

Левски започна с Дарил Браянт за първи път в серията, а "сините" стартираха силно с 9 бързи точки на сметката на Божидар Аврамов.

 

Рилски спортист обаче не позволи да се стигне до голямо откъсване, а след серия от 8-0 изравни резултата.

 

След това инициативата отново се върна при "сините", които имаха аванс от 8 точки в края първата четвърт.

 

Божидар Аврамов нямаше спирка и още преди средата на втората четвърт вече имаше пет тройки на сметката си, а Левски поддържаше преднина.

 

Златин Георгиев отговори на предизвикателството на Аврамов и набързо наниза 15 точки, а след серия от 16-2 за Рилски тимът поведе за първи път в мача.

 

И не само това, домакините дръпнаха с 8 точки, а на почивката имаха аванс от 5 - 46-41.

 

Разочароващо представяне на високите играчи на Левски през това първо полувреме и силна игра на Травис Тейлър от страна на Рилски наклониха везните. Един кош на Омари Гудул бе всичко, което тежките крила и центрове допринесоха за "сините" от игра до почивката. За късмет на Левски това се промени след паузата и Неманя Милошевич, Кийт Клентън и Христо Николов заиграха доста по-добре.

 

Левски с поредица от седем безответни точки стопи изоставането си само до една точка, след като отново бе станала 8. Обратът стана пълен за "сините" след две невероятни тройки на Христо Николов.

 

Гостите поведоха със 7, но Рилски не позволи да се стигне до разлика, а мощна забивка даде нужния тласък за самоковци да продължат да се борят.

 

Почти веднага след старта на последната част, Рилецо изравни, до 68-68, а в следващите минути видяхме още няколко равенства. Действията на терена бяха много нервни, като значението на мача вече тежеше и на двата отбора и това си личеше в почти всички нападения.

 

Кийт Клентън пропусна два наказателни удара, но след това се реваншира със забивка, за да влезе Левски с 2 аванс в последните две минути.

 

Нито един от двата отбора обаче нямаше последователни добри изяви и така последва ново равенство, преди Неманя Милошевич да отбележи изключително важна тройка.

 

В следващата атака съдийската тройка отсъди фаул на заслона на Травис Тейлър, и отново Милошевич след това вкара два наказателни удара, за да даде повече от ключов аванс на Левски - 5 точки с 41 секунди до края.

 

Рилски потърси бърза тройка, Дерек Райт не успя, а след това домакините се забавиха с това да направят фаул и загубиха много време, а с това и мача.

 

Крайният резултат бе оформен от наказателната линия - 81-85.

 

Божидар Аврамов с 26 точки бе най-резултатен с 26 точки, 18 добави Станимир Маринов, а Неманя Милошевич - 16.

 

Травис Тейлър отбеляза 19 за Рилски, по 18 вкараха Златин Георгиев и Дерек Райт.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ - ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Левски Лукойл, Рилски спортист, НБЛ-мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи