Пламен Стоянов вече не е президент на Асеновец 2005


Пламен Стоянов вече не е президент на Асеновец 2005
17-05-2018 10:30 | Мария Маринова

Пламен Стоянов вече не е президент на Асеновец 2005. Той е подал оставката си и на негово място е избран Диян Гочев. Пред BGbasket.com Стоянов обясни мотивите за решението си.

 

„Причините са, както лични, така и в отношенията помежду ни в клуба. Има несъгласие за някои неща относно бъдещето и начина на управление. Реших, че ми стига толкова, все пак 13 години дадох на този клуб“, заяви Стоянов пред BGbasket.com.

 

„Може да не съм аз правият. Не искам да обвинявам никого, но имаме различия и аз предпочетох да се оттегля, за да няма сътресения. Клуба го създадохме група приятели и родители преди 13 години. Основните хора бяхме аз, Диян Гочев, Катя Велкова и още няколко други. Впоследствие някои от тези хора се оттеглиха от баскетбола. Ние с Диян Гочев продължихме. Постигали сме много успехи като клуб. Има момент, в който човек решава да промени бъдещето си. Мисля, че това е нещо нормално. След моята оставка Диян Гочев беше избран за председател на клуба от Общото събрание. Асеновец 2005 ще продължи да работи с подрастващи. Желая успех на всички, защото съм дал голяма част от живота си на този клуб“, добави той.

 

Пламен Стоянов разкри, че не само различията между хората в клуба са повод за решението му. „Другата причина е от личен характер. Очакваме добро събитие – ще ставам дядо скоро. Желанието ми е да имам повече време за семейството“, сподели той.

 

Бившият вече президент на Асеновец 2005 направи и равносметка за постигнатото през последните години. „Започнахме от нулата, само с един отбор с 12-годишни. В началото беше много трудно. Първата година стигнахме до финалите, но бяхме бити от всички там. Постепенно се насочихме към по-малки деца в различни възрасти. Спечелихме общо пет шампионски титли. През този сезон имахме абсолютно всички възрасти – от 12-годишни до женски отбор в А група. Най-големият успех за мен е, че успяхме да изградим цялостната структура – от най-малки до най-големи. Мечтата ми беше да имаме и женски отбор. Успяхме през тази година. Той беше съставен почти изцяло от наши момичета на 17-18 години. Направихме нелоши мачове, но като във всеки спорт можехме да се представим и по-добре. Трябва да видим и малките как ще се представят, но за мен удовлетворението е голямо.“

 

„Винаги има още възможности. Имаме и загубени финали, можеше и да ги спечелим. Нека времето и хората, които са свързани с баскетбола, да оценят какво е направено. Всичко беше постигнато с екипна работа. Това беше най-доброто. Когато се получат пукнатини, това се отразява и на резултата. Бъдещето на клуба е финансово осигурено за следващия сезон. Не мога да кажа дали ще има женски отбор, това е решение на новото ръководство“, каза още той.

 

Пламен Стоянов сподели, че все още не знае с какво ще се занимава. Той обаче бе категоричен, че оттеглянето му от Асеновец 2005 не означава, че спира завинаги с баскетбола. „Ако нещо изникне, винаги съм готов да работя за спорта. Отдал съм доста време от живота си на баскетбола и го обичам страшно много, имам много приятели покрай него. Винаги е било удоволствие да съм в баскетболната зала. Продължавам и сега да си ходя на мачовете като зрител. За момента нямам никакви планове, но ако има нещо интересно, бих работил“, завърши Стоянов.

__________________

 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Twitter

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


Тагове: Асеновец 2005, Пламен Стоянов
Коментари
Резултати
Класирания
Други новини