Три години по-късно Реал Мадрид отново ще спори за трофея в Евролигата


Три години по-късно Реал Мадрид отново ще спори за трофея в Евролигата
(сн. euroleague.net)
19-05-2018 00:10 | BGbasket.com

Реал Мадрид е вторият финалист в тазгодишното издание на Евролигата. Тимът на Пабло Ласо ще спори за титлата в турнира, след като на полуфиналите в Белград отстрани лидера в редовния сезон ЦСКА Москва с 92:83. „Белите“ не започнаха убедително, но направиха обрат и след силно второ полувреме спечелиха срещата.

 

Това е първи финал за Реал Мадрид след сезон 2014/2015, когато тимът спечели титлата. В битката за златните отличия отборът ще се изправи срещу шампиона Фенербахче, който по-рано тази вечер победи Жалгирис.

 

Двубоят започна с много висока резултатност. ЦСКА Москва поддържаше аванс от няколко точки, а след силни финални минути на частта поведе с 30:20. С основен принос за доброто представяне в началото на срещата бе Кори Хигинс, който вкара 12 от точките за своя тим. Неприятностите за руския гранд обаче дойдоха от контузията на Андрей Воронцевич. В средата на частта той удари рамото си след сблъсък с Факундо Кампацо и трябваше да напусне принудително игрището. Според първоначалните прогнози той няма да може да играе до края на турнира.

 

Въпреки лошото начало, Реал Мадрид започна ударно втория период и вкара 8 безответни точки. Подемът в играта на испанския тим продължи, а след тройка на Серхио Люл символичните гости излязоха напред в резултата за първи път в мача. Последваха оспорвани минути, като на почивката Реал Мадрид водеше с 47:46. За представянето на баскетболистите на Пабло Ласо през втората част говори и стрелбата от далечно разстояние. Те вкараха шест тройки срещу само една за първите десет минути.

 

След паузата испанският гранд продължи да увеличава аванса си и преди решителната четвърт водеше със 7 точки. Реал Мадрид стегна защитата и позволи на съперника да отбележи едва 10 точки за третата част.

 

Димитрис Итудис не намираше отговор на играта на съперника и малко след началото на последната част Кралския клуб поведе с 12, което бе и най-голямата разлика до момента в мача. Четири минути преди края ЦСКА Москва върна интригата в мача, намалявайки изоставането си само на 3 точки. Реал Мадрид обаче отново взе инициативата и по-малко от две минути преди края дръпна с двуцифрен аванс, с което на практика сложи точка на спора.

 

Най-резултатни за успеха с по 16 точки бяха Лука Дончич и Серхио Люл. По 12 добавиха Трей Томпкинс и Густаво Айон (плюс 11 борби).

 

За ЦСКА Москва Нандо дьо Коло бе над всички с 20 точки. Кайл Хайнс и Уил Клайбърн отбелязаха по 16. С 15 е Кори Хигинс.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЦСКА МОСКВА - РЕАЛ МАДРИД

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЕВРОЛИГАТА

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОЛИГАТА, СЕЗОН 2017/2018

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОЛИГАТА, СЕЗОН 2017/2018

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Евролига, ЦСКА Москва, Реал Мадрид
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи