Лиетувос Ритас и Стела Адзура с по 3-0 и финал в младежката Евролига


Лиетувос Ритас и Стела Адзура с по 3-0 и финал в младежката Евролига
(сн. euroleague.net)
19-05-2018 16:44 | BGbasket.com

Лиетувос Ритас и Стела Адзура са финалистите в тазгодишното издание на младежката Евролига. Отборите ще се изправят един срещу друг в утрешния финал от 11:00 часа, който ще можете да гледате на живо в Sportmedia.tv.

 

Литовският отбор победи и трите отбора в групата си, като дербито беше срещу юношите на Реал Мадрид, който завърши с две победи и загуба. Другите отбори в групата бяха Мега Бемакс Белград (1-2) и CFBB Париж (0-3).

 

В днешния си последен мач от групата Ритас победи френския тим с категоричния резултат 80-53 след много силно второ полувреме. Марек Блажевич вкара 15 точки за победителите, а Матис Досу-Йово записа 18 за парижани.

 

Стела Адзура спечели другата група, след като се наложи и над трите си противника – Ховентуд Бадалона, Цървена Звезда и Байерн Мюнхен.

 

Италианският тим победи местният Цървена Звезда със 75-64 днес, като след изключително оспорвани първи три четвърти разликата преди последната беше само четири точки. Стабилна игра в края позволи на Стела Адзура да задържи и увеличи преднината си в края, за да стигне до успеха.

 

Лука Конти отбеляза 23 точки за победителите, а за Цървена Звезда 15 плюс 8 борби записа Адриян Лакич.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи