Топ реферът на Европа идва в България


Топ реферът на Европа идва в България
23-05-2018 15:30 | BGbasket.com

Най-добрият баскетболен арбитър в Европа - Луиджи Ламоника - ще бъде един от инструктурите на ежегодния камп за обучение на съдии - Can do Basketball 2018, научи BgBasket.com.

 

25-а година на кампа ще събере отново десетки развиващи се рефери от цяла Европа в Самоков. Въпреки че обучението се провежда в България и има преференциални условия, нито един роден съдия не до момента не е пожелал да участва в него.

 

Освен създателя на кампа и изтъкнат инструктор на Евролигата Алан Ричардсън, тази година най-популярният баскетболен съдия на Стария континент Луиджи Ламоника също ще уважи младите си колеги и ще им предаде опит.

 

Ламоника бе рефер на финала на Евролигата само преди дни и е истинска звезда в баскетболните среди.

 

Шефът на съдиите в Русия Леонид Чудин ще е друг специалните гости на кампа, заедно с ръководителя на реферите в Евролигата Ричард Стоукс, Валентин Лазаров, Стелиос Кукулекидис, Тод Уорник, Дамир Явор.

 

Кампът, организиран от основателите на Балканската Лига Шай и Любомира Щрикс, ще се проведе в Самоков от 2 до 6 юни, като по същото време там са и Финалите на първенството за момчета U16, където мачовете ще бъдат ръководени от реферите, записани за събитието.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи