24 часа след началото на мач №2 Левски Лукойл изравни финалната серия


24 часа след началото на мач №2 Левски Лукойл изравни финалната серия
(сн. LAP.bg)
24-05-2018 18:22 | BGbasket.com

Левски Лукойл изравни резултата във финалната серия на мъжкото първенство на 1-1 победи. Това се случи малко повече от 24 часа след официалното начало на мач №2 в зала „Универсиада” в София при резултат 71:65. След вчерашните инциденти и недоиграване на мача, последните три минути от него бяха доиграни без публика днес. В залата присъстваха и президентът на БФБ Георги Глушков и ръководителят на Лукойл Валентин Златев.

 

Така серията започва отначало. По програма третата среща ще бъде в „Арена Ботевград” на 26-и май (събота), а четвъртият – отново в Ботевград в понеделник. Евентуално равенство ще прати серията в пети решителен мач, който ще я върне в София.

 

Мачът вчера започна изключително равностойно, като отборите играха кош за кош и след доста смени на водачеството се стигна до само точка преднина в полза на Левски Лукойл при 20:19. Темпото спадна през втория период, а Балкан пропусна 13 пъти от 13 опита от тройката. Успеваемостта на домакините не беше по-добра и те не успяха да натрупат голяма разлика. Все пак те имаха малко по-комфортен аванс на почивката при 37:29. Точно преди почивката се случи и първото прекъсване на играта заради напрежение между агитката на Левски и пейката на Балкан.

 

На моменти след подновяването на играта разликата скочи до 14 точки, но гостите останаха в мача и след 30 минути изоставаха с 11 точки. Оспорвани минути доведоха до само седем точки разлика и оставащи три минути, което оставаше края на мача непредвидим и точно тогава се случи инцидента, който остави доиграването за днес.

 

В оставащите 181 секунди, играни днес, Венцислав Петков и Божидар Аврамов размениха по кош, което запази разликата, но и отне две минути от оставащите три. Това не остави шанс на ботевградчани за обрат, въпреки че Джордан Калахан наниза тройка при оставаща половин минута, но времето до края на стигна за нещо повече.

 

Божидар Аврамов беше най-важният човек в отбора си. Той завърши с 19 точки в мача, а по 11 точки добавиха Николай Стоянов (5 борби) и Омари Гудул (7 борби).

 

Христо Захариев и ДиВон Уошингтън (11 борби) отбелязаха по 15 точки за Балкан, а с 10 точки се включи Венцислав Петков.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ - БАЛКАН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Левски Лукойл, Балкан, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи