Тодор Стойков поиска служебна победа


Тодор Стойков поиска служебна победа
(сн. BGbasket.com)
23-05-2018 21:45 | BGbasket.com

Президентът на Левски Лукойл Тодор Стойков заяви, че на отбора му трябва да бъде отсъдена служебна победа, ако феновете на Балкан не напуснат залата.

 

Дежурният делегат на срещата Борислав Пелтеков по време на почивката е помолил президента на Левски Лукойл Тодор Стойков да смени мястото на агитката на отбора си, но Стойков се е възползвал от точка в наредбата, според която феновете могат да останат там.

 

Борислав Пелтеков увери ръководството на Балкан, че са осигурени всички мерки за безопасно напускане на залата на феновете на Балкан. Президентът на Балкан Михаил Михайлов попита феновете дали ще напуснат залата, но те отказаха с аргумента, че не са виновни за ситуацията.

 

Ето какво гласи наредбата за скамейката на гостуващия отбор:

 

Раздел ІІІ РЕЗЕРВНА СКАМЕЙКА И ЗАПАЗЕНИ МЕСТА

 

Чл. 12. БК домакин е задължен да предостави на участващите отбори по 16 седящи места, находящи се в зоната на отборната скамейка за: старши треньор, треньор, до пет души ръководство или придружители на отбора, като: ръководител, лекар и др. и до седем редовни резервни състезатели, записани в състезателния протокол. За лицата заели места на резервната скамейка, носи отговорност ст. треньора на отбора.

 

Чл. 13. (1) Спортните зали, в които зад резервната скамейка на гостуващия отбор има трибуна за зрители – на първите три (3) реда задължително, а по преценка на дежурния представи тел (главен съдия) - до пет (5) реда, не се допускат зрители и редовете се охраняват от униформена въоръжена охрана на МВР или от лицензирана охранителна фирма.

 

(2) Освободените редове могат да се ползват единствено от лица или привърженици, посочени от ръководството на гостуващия отбор. Това изискване се отнася и за спортните зали, в които са монтирани защитни козирки над отборите. 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Левски Лукойл, Балкан, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи