Небойша Видич: Това е тежък фарс (видео)


Небойша Видич: Това е тежък фарс (видео)
(Снимка: LAP.bg)
24-05-2018 00:33 | BGbasket.com

Старши треньорът на Балкан Небойша Видич за пореден път не спести нищо след инцидентите по време на прекратения втори финален мач срещу Левски Лукойл в зала "Универсиада".

 

"Дошли сме да играем баскетболен мач, а какво стана... Не мисля, че това заслужава да се нарича баскетболен мач. Доживяхме и фенове, които ние никога не сме виждали, не знам изобщо как са стигнали до там, да се опитват да влязат в нашата съблекалня."

 

"И вие медиите сте съучастници. Видях след моето интервю, че има вълна от реакции, че аз съм дошъл тук и съм почнал да ви казвам някакви неща за баскетбола. Но аз просто наричам нещата с техните имена. А това трябва да правите вие. Българският баскетбол е бил славен, а това не му отива."

 

"Жалко е, че не говорим за баскетбол, а говорим само за такива неща. Някой трябва да носи отговорност за това, което се случи. Вашата държава е в Европейския съюз, нека да видим дали ще се намери някой да потърси отговорност."

 

"Това е водещият клуб в страната, а неговият ръководител ми каза след инцидентите: "Покрий се, щом те плюят." Страшно е. А това е бил най-добрият играч в България. Това е страшно, това е смешно."

 

"Не знам регламента, трябва да попитам какви са реакциите в сръбските среди, ще питам моите познати. И в Сърбия има проблеми, така е, не сме Швейцария. Но е редно да се извадят от залата тези, които са направили проблема, а не жените и децата. Защо трябва да напускат феновете, които в действителност викат за отбора?! А имаше фенове, които беше ясно защо са дошли. Защо нашият клуб да е ощетен?! Аз обърнах внимание, когато те стояха и крещяха на микрофона точно над нас, не можехме да се чуем на таймаута. Нека викат, да, но не това. Когато те са зад нас, непрекъснато има напрежение. Чух, че някои от моите играчи е реагирал, може и така да е, аз гледам терена. Може ли да сме 100% концентирани, когато не знаем какво ще се случи?!"

 

"Имаше по костюма ми следи, имаше балони с вода, с брашно, не знам. Предали сме на делегата, каквото е било хвърляно по нас. Това са организирани фенове, това не са фенове, които са дошли да гледат баскетбол. На всички е ясно какво се търсеше. Затова казвам, че трябва някой да носи отговорност. Имам четирима американци. Докато за нас, сърбите, за вас, това може да е нещо, което сме виждали, за тях не е. Те се чувстват застрашени. Опитвах се на таймаут да ме чуят какво казвам. Ние сме дошли да играем баскетбол. За това някой трябва да отговаря. Защото можеше някой да пострада."

 

"Затова след мача в Пловдив казах, че е като Камбоджа. Не съм чул никой да осъди там феновете, че те нападнаха моите играчи, мен. Бях потресен. Нападат чужденец, треньор, който е дошъл да работи в България. Сега мога да кажа, че дори съм обидил хората в Камбоджа. Никой вече не смее да каже нищо. Искате аз да кажа всичко, а вие не смеете. Трябва да се знае. За това прекъсване, феновете, играчите, треньорите, Балкан не е виновен."

 

"Смешно е да се играят три минути. На кого е вината за прекъсването?! Някои мисли ли за тези играчи - не само моите, но и тези на съперника. Всички си вадим хляба от това, всички имаме семейства. Всичко това е тежък фарс. Трябва да пътуваме за тези три минути, исках да изиграем днес мача, за да можем да се готвим нормално. Но подкрепям хората, които отказаха да си тръгнат, те са в правото си. Нямаше причина да напускат."

 

"Не, не съм доволен от играта ни в мача. Как да съм доволен, нямаме една тройка първото полувреме. С такъв процент няма как да се противопоставим на отбор от А група, камо ли срещу най-добрия отбор в Лигата. Не съм доволен. Дали е случайно, че този инцидент стана, точно когато имаше импулс в играта. Определено стана в този момент, в който тръгнахме да стопяваме разликата."

 

"Три минути не е много време, но такива мачове се решават и за по-малко, показахме го в първия мач."

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Балкан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи