Отложиха решението за Захариев, чакат обяснения от Балкан


Отложиха решението за Захариев, чакат обяснения от Балкан
(сн. LAP.bg)
25-05-2018 21:25 | BGbasket.com

Дисциплинарно-административният съвет към НБЛ отложи решението за евентуална санкция на баскетболиста на Балкан Христо Захариев за инцидентите по време на прекратения мач срещу Левски Лукойл от финалната серия в първенството.

 

ДАС даде срок от 24 часа на Балкан и Захариев, за да дадат обяснение за ситуацията с хвърлената бутилка. Ако състезателят бъде наказан, той най-вероятно ще пропусне един мач, както BGbasket.com вече писа.

 

Със санкция от 200 лева за получено персонално техническо нарушение е Дейвид Хоутън. Въпреки че от Левски Лукойл имаха претенции и към физиотерапевта на Балкан Цветан Стефанов, който хвърли кърпи към агитката на домакините, той е без наказание. Позицията на Стефанов за случилото се, която той изпрати до BGbasket.com, четете ТУК.

 

Ето какво пише в решението на ДАС:

 

Решение No 79: Налага на Дейвид Хоутън, състезател с No 25 от отбора на БК Балкан, глоба в размер на 200 (двеста) лв. на основание чл. 34, т. 1 във връзка с т. 3 от ДАП на НБЛ за получено персонално техническо нарушение, отсъдено във втори мач от финална серия, проведен на 23.05.2018 г. между отборите на БК Левски Лукойл и БК Балкан.

 

Решение No 82: ДАС открива процедура по чл. 17 от ДАП на НБЛ, изпраща становище с твърдение от БК Левски Лукойл и видеозаписи на БК Балкан за запознаване и дава на БК Балкан 24 часа срок за становище по повод на твърдението.

 

В ДАС е постъпило становище от БК Левски Лукойл, в което има изложено твърдение, че  състезателят с No 32 на БК Балкан Христо Захариев е хвърлил бутилка с вода по поддържниците на БК Левски. Освен становището са изпратени и видеозаписи от срещата. 

 

БК Балкан и чрез него и състезателят Христо Захариев следва да бъдат уведомени за постъпилите твърдения и доказателства и да им бъде даден срок от 24 часа за вземане на становище по случая на основание чл. 17 във връзка с чл. 18 от ДАП на НБЛ.

 

Решенията относно Левски Лукойл вижте ТУК.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Христо Захариев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи