Страхотен Маринов приближи Левски Лукойл на победа от титлата


Страхотен Маринов приближи Левски Лукойл на победа от титлата
(сн. LAP.bg)
27-05-2018 19:52 | BGbasket.com

Левски Лукойл победи Балкан като гост в „Арена Ботевград“ със 71:60  в третия мач от финалната серия на НБЛ. След страхотен мач на Станимир Маринов, който изведе отбора си до успеха, резултатът в серията вече е 2-1 победи в полза на „сините“, което означава, че при нов успех те ще станат шампиони. Балкан се бори достойно, като няколко пъти беше близо до обрат, но днес по-силният отбор беше този на гостите. Мач №4 е отново в Ботевград на 29-и (вторник). Ако тогава не бъде излъчен шампион, серията ще се върне в София за решителен пети мач.

 

Левски Лукойл беше по-силният отбор през първата четвърт. Той играеше добре на контраатака и успя да вземе контрол над мача, а много активни бяха Станимир Маринов и Николай Стоянов. „Сините“ натрупаха добра преднина от десет точки за една част, а напрежението се усещаше и в самия ѝ край имаше спречкване между Дейвид Хоутън и ДиВон Уошингтън и играчите на Левски Лукойл.

 

През втория период гостите продължиха да доминират и дръпнаха далеч напред в резултата след серия от 9:0. Ботевградчани, които бяха без наказания за един мач Христо Захариев, не успяваха да намерят играта си и разликата скочи до 20 точки при резултат 40:20. Балкан обаче се съживи и успя да завърши първото полувреме със серия от 8:0, която го остави в мача при 28:40 на почивката.

 

Домакините продължиха щурма си веднага след подновяването на играта и успяха да сведат разликата до само осем точки, но Станимир Маринов отвърна със страхотна тройка и разликата отново скочи. Левски Лукойл поддържаше комфортен аванс през целия трети период, за да поведе с 60:46 при оставащи десет минути до края.

 

Балкан обаче още не се беше отказал и след серия от 8:0 в началото на последния период и се приближи на само шест точки. Отново обаче Маринов беше човекът, който спря устрема на домакините с тройка. Малко след това след отмяна на кош на Балкан от централния сектор на залата беше хвърлена бутилка с вода, която намокри част от терена и играта беше спряна за няколко минути, докато подът бъде подсушен. Разликата отново падна на седем точки, но нова тройка на Станимир Маринов отново изведе отбора му с десет напред за 66:56 при четири минути до края. В оставащите минути Левски Лукойл успя да задържи преднината си и да изведе мача до успех без да се стига до драматични моменти.

 

Станимир Маринов записа 25 точки (5 тройки) и добави 7 борби за победителите. Неманя Милошевич добави 17 точки и 4 борби, а с по 8 точки и борби се отчете Омари Гудул.

 

За Балкан Джордан Калахан регистрира 18 точки и 5 асистенции, ДиВон Уошингтън записа 14 точки и 12 борби, а 12 отбеляза Игор Кесар.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАЛКАН - ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Балкан, Левски Лукойл, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи