Георги Глушков: В НБЛ искат само правомощия, но без отговорности и задължения


Георги Глушков: В НБЛ искат само правомощия, но без отговорности и задължения
(сн. LAP.bg)
27-05-2018 18:12 | BGbasket.com

Президентът на БФБ Георги Глушков коментира пред БНТ преди началото на третия мач от финалната серия в НБЛ Балкан – Левски Лукойл поисканата му оставка от ръководството на ботевградчани. Ето какво имаше да каже той по въпроса, като сподели мнението си и за дейността на лигата, която действа като самостоятелен орган:

 

„Ситуацията не се е променила от 2014 година, когато отборът на Балкан не излезе да продължи мача с Черно море, след което всички служебни лица бяхме принудени да бъдем ескортирани, да отидем в полицията за няколко часа, преди да можем да се приберем. Тази ескалация продължава и в тази връзка искам да припомня някои важни факти от управлението на лигата и от този ден насам. След това, което се случи тогава с отбора на Балкан Ботевград, се взе решение, че отборите от НБЛ са достатъчно разумни и дорасли да могат да се самоуправляват. Така че с решение на управителния съвет те са самостоятелна единица, която сама си пише документите, нормативните актове, те си избират дисциплинарния и надзорния съвет, както и генералния мениджър на лигата.

 

Aз като президент на БФБ нямам правомощия да се намесвам в действията на този орган. Трябва да спомена, че последната календарна година не съм бил поканен на нито едно тяхно събиране. След последния случай също ръководството на лигата не се събра, за да обсъди ситуацията. Разбирам, че президентите на клубовете трябва да имат само правомощия, но те са свързани и със задължения и отговорности. Аз моите отговорности ще си ги поема, но искам също те да си поемат техните. Ако трябва да съм съвсем искрен, досега не съм го казвал, но НБЛ не е плащала на съдиите от началото на плейофа. С моето съдействие съдиите не са правили стачки, както в други държави да се излагаме с надеждата в баскетбола да няма скандала. Само че не би. По една или друга причина, виждам, че те искат да имат само права без отговорности и задължения.

 

Надявам се, че са взети адекватни мерки и че няма да се повторят тези случаи. Само ще напомня, че след 2014 година БФБ загуби всички спонсори, които имаше. И тогава пак бях виновен. Имам некролог от 2014 година, издаден в Ботевград. Нека той си стои, но тази вечер да победи баскетболът.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Георги Глушков, Балкан, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи