Папазов: Искам серията да завърши без скандали


Папазов: Искам серията да завърши без скандали
(сн. LAP.bg)
27-05-2018 20:36 | BGbasket.com

Старши треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов коментира победата на отбора си срещу Балкан в третия мач от финалната серия на мъжкия шампионат. Ето какво каза той:

 

"Благодарим на публиката на Балкан, която направи невероятна атмосфера и не потърси реванш. Те показаха за пореден път, че обичат отбора си по най-добрия начин.

От 120 минути досега, ние 115 сме убедително по-добрият отбор, с по-добра защита, тактически ограничаваме добрите страни на съперника и това е в основата да имаме контрол.

Трябва да отбележим отсъствието на Христо Захариев, който ще се върне свеж и амбициран. Ще се върне в мача на живота си, което означава ценно попълнение за Бялкан. Днес в негово отсъствие се справихме с техни важни играчи. Отдавам го и на умората, Венци Петков е изключителен, но е нормално да се позагубиш в един мач, и Божидар Аврамов бе в същата ситуация при нас, но съм убеден, че ще се върнат по-силни в четвъртия мач.

Важно е да се възстановим, имаме по-дълга пейка, в рамките на 48 часа не можем да променим иначе кой знае какво. Видях и някои техни пропуски, които бяха плод на късмет за нас. Но всеки ще признае, че играхме по-добре.

Ние много дълго работихме как да играем в защита. Много зависи и от съперника, но когато извадим Балкан от бързата му игра, е нормално да не се чувстват комфортно. За този успех, дай боже да се случи, се изисква много работа. Ние ги мислим, но трябват герои, които да ги реализират. Те реализираха нашите идеи. Оттук-нататък остава, на мен много ми се иска тук да станем още шампиони. Много по-лесно е мач 4 тук, отколкото 5 в София.

Искам серията да свърши без скандали. За 20-та година като треньор имам достатъчно опит. Ще дойде денят, в който ще признаем грешките си. Никога не съм бил този, който е използвал задкулисни прийоми.

Аз затова съм Тити Папазов, да бъда главен герой. Това не може да е само в хубавото, трябва да има и нещо лошо."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Тити Папазов, Левски Лукойл, Балкан, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи