Людмил Хаджисотиров: Има голямо разминаване между бюджет и мениджмънт в Левски Лукойл


Людмил Хаджисотиров: Има голямо разминаване между бюджет и мениджмънт в Левски Лукойл
29-05-2018 10:25 | БНТ | BGbasket.com

Старши треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров-Удо коментира инцидентите на втория мач от финалната серия между Левски Лукойл и Балкан в студиото на "Арена Баскет" по БНТ.

 

"Изисква се образование, опит, интелект, за да ръководиш такъв клуб по правилния начин. Има голямо разминаване между бюджет и мениджмънт в Левски Лукойл, което се вижда от всички. Оказва се, че след 5 месеца този отбор няма публика. Оттам се докарват едни примати, които не знаят дали са на баскетбол или на волейбол. Изключително грозна сцена," заяви Хаджисотиров. "Провокацията и изгонването на Христо Захариев предрешиха и серията. В главата ми не го побира как може да се изкарва бесилка, когато има тъмнокожи играчи, когато името ти е асоциирано с Васил Левски, който е обесен."

 

Хаджисотиров призна, че има сериозна разлика в представянето на Балкан от редовния сезон и в сегашната финална серия, където играта на ботевградчани е силно ограничена от добрата защита на Левски. "Левски игра по-добре в третия мач и заслужено спечели, но Балкан е като ампутиран без Христо Захариев," заяви още той.

 

"Всички, които се занимаваме с баскетбол, полагаме усилия да привличаме хората, децата, а с това става точно обратното," добави още Удо. "Спечелването на една купа и титла не може да е с цената на всичко. Трябва да има морал и поведение, дори с цената да загубиш."

 

"Направихме доста силен сезон, може би най-добрия си, със златен медал от купата и два бронзови. Имахме контузии в решителната врътка от първенството и ни костваха 1-2 място в редовния сезон. Но мисля, че играхме достойно, направихме силни плейофи," завърши той.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Левски Лукойл, Балкан, НБЛ - мъже, Рилски спортист
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи