Левски Лукойл е новият шампион на България


Левски Лукойл е новият шампион на България
(сн. LAP.bg)
29-05-2018 20:02 | BGbasket.com

Левски Лукойл е новият шампион на България за мъже. След изключително драматичен четвърти мач от финалната серия в „Арена Ботевград“ срещу Балкан тимът победи с 86:85 и по този начин я затвори с резултат 3-1 победи.

 

Така „сините“ завършват сезона с втора титла, след като те триумфираха и в Балканската лига. В турнира Купа България пък те останаха на втората позиция. Балкан пък завършва със сребърните медали, а представянето му беше достойно, след като не спря да се бори до последната секунда. След края на мача обаче имаше хвърлени бутилки към терена и отбора на победителите.

 

Въпреки всичките скандали и емоции в серията, част от баскетболистите на Левски Лукойл поздравиха ботевградската публика. В очите на много от играчите на Балкан пък имаше сълзи.

 

Балкан започна мача изключително концентрирано и с много успешно нападение, което бързо го изведе напред в резултата. Домакините дръпнаха напред с 12:2, а малко след това таблото показваше 20:5. Левски Лукойл успя да стопи малко от изоставането си и се приближи на по-малко от десет точки при 13:22 след една част.

 

През втори период везните се наклониха изцяло в полза на гостите. Те заиграха силно и бързо стопиха дефицита си, като малко преди средата на частта поведоха за първи път в мача. След добри комбинации и атрактивни изпълнения „сините“ взеха контрол над ситуацията и останаха напред до почивката за 44:38.

 

След подновяването на играта мачът стана изключително равностоен, като Балкан бързо успя да стопи разликата и след интересни няколко минути направи силна серия от 11:0, за да си върне водачеството. Третият период завърши при логично равенство 67:67 и всичко остана да се реши в последните десет минути.

 

Левски Лукойл поведе в началото на последния период, но Балкан се задържа и изравни при 72:72 и седем минути до края. Шест поредни точки на Станимир Маринов обаче върнаха аванса на отбора му, но бързо след това Балкан отново се върна. Игра кош за кош доведе до точка разлика за Балкан при оставаща минута до края. Божидар Аврамов отбеляза за 86:85 в полза на отбора си, след което домакините сгрешиха. След грешка и за Левски Лукойл Балкан имаше притежание при оставащи по-малко от 20 секунди, а 5.5 секунди преди сирената Венцислав Петков бе фаулиран, но гостите не бяха в бонус и нарушението не се изпълняваше. Това даде шанс за последна атака на ботевградчани, в която Христо Захариев остана сам под коша, но пропусна, след което Игор Кесар опита да добави, но също не успя и така мачът приключи, а с това и шампионатът за сезон 2017/2018.

 

Божидар Аврамов записа 18 точки и 7 асистенции за победителите, а след мача получи индивидуална награда за най-полезен играч на финалите. След отличен мач със 17 точки завърши Омари Гудул, а 16 и 8 борби записа Неманя Милошевич.

 

За Балкан завърналият се в игра след един мач Христо Захариев изигра отличен мач и завърши с 26 точки и 7 борби. 22 точки отбеляза Игор Кесар, а 17 плюс 6 асистенции регистрира Джордан Калахан.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАЛКАН - ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ВСИЧКИ МЕДАЛИСТИ ПРИ МЪЖЕТЕ В БЪЛГАРИЯ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Балкан, Левски Лукойл, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи