Тити Папазов: Това е най-сладката титла


Тити Папазов: Това е най-сладката титла
(сн. LAP.bg)
29-05-2018 21:11 | BGbasket.com

Старши треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов бе много щастлив след спечелената шампионска титла. Ето какво каза той след победата срещу Балкан днес:

 

"Няма как с толкова омраза към нас. Това са фактите. Синята любов, няма такава на света. Това е отборът, който носи титлите на Левски. Феновете, тези фенове спасиха Левски, спасиха баскетбола в София. Искам да благодаря на много хора. Сърдечни благодарности на всички хора.

Не съм гениален, излезе пъзела. В този отбор всички пренебрегнаха егото си. Убеден съм, че това е най-сладката титла за г-н Златев, и титлата, спечелена с най-много българи. Водили сме се само от българското.

Минахме през много трудности, съжалявам, че имаше момент в серията, в който баскетболът остана на заден план. Остава лош оттенък. Днес ние щяхме да платим цената и щяхме да играем пети мач без публика. Всички, които ни мразят, взеха инициативата.

Анализирайте баскетболно какво е станало, отборът на Балкан игра тотално деориентиран в нападение. Имам 15 титли зад гърба ми. Нека да решаваме нещата на спортния терен.

Не може един неприятен епизод да засенчи баскетбола. Днес беше празник на баскетбола. Това накрая бе божията воля. Най-добрият играч на Балкан изпусна под коша.

Никога и на никого няма да причиня нещо лошо с умисъл.

Правят се опредления за българския баскетбол на базата на този епизод. Смятам, че днес спасихме това да няма финал пред празни трибуни.

Дано Любо Минчев се сети да покани Христо Захариев, Венци Петков. Аз смятам, че българският баскетбол е жив. Бях категоричен, че можем да спечелим титлата с тези играчи.

Вярвам в Господ и смятам, че съдбата в много моменти е била с мен. Бяхме много критикувани, но това е най-сладката титла за мен и господин Златев. Когато седнахме на масата за преговори, бяхме водени от бъдещето.

Сега, за да опровергаем всички спекулации, трябва да седнем с госпожа Юлия Боянова, защото Левски е на всички.

Ние ако сме превъзхождали останалите отбори е било и с треньорски щаб - Ацо Тодоров, Митко Ангелов, Божидар Гьорев. Ние успяхме да победим три пъти Балкан в тази невероятна зала. Едно не може да се оспори, ние заслужавахме повече, затова съдбата бе на наша страна.

Единственият, който има договор е Станимир Маринов.

Предстои ми нещо много важно, Европейско първенство за младежи, с отбор на който аз съм треньор.

Сигурно е, че няма как да се работи на парче, защото имаме финансова стабилност. Преди 4 години когато станахме шампиони, казано на шега, видяхте какво се случи. Но сега с Лукойл сме на път да поставим на ново ниво баскетбола. Идеологът на нашето обединение е Тодор Стойков. Истината е, че ние никога не сме били врагове. Аз винаги съм се борил за каузата Левски. Да преспим, имаме време, министър Кралев. Бълария има две квоти за Шампионска лига, имаме шанс да влезем ние в групите, Балкан в квалификациите. Тази година първенството бе много силно и трябва да му поставим голяма шестица.

Не мога да бъда съдник. Не желая да влизам в полемики. Писах му смс, че ако има някой, който ще се срамува от нас, това ще е нашият учител.

В този живот има грешка, има и прошка. Левски е по-голям от всички нас."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Тити Папазов, Левски Лукойл, Балкан, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи