Небойша Видич: Горд съм с моите играчи


Небойша Видич: Горд съм с моите играчи
(сн. LAP.bg)
30-05-2018 00:11 | Мария Маринова

Старши треньорът на Балкан Небойша Видич бе разочарован, след като неговият тим остана със сребърните медали в шампионата. Той обаче сподели, че е горд с играчите си за показаното през сезона. Ето какво каза наставникът след четвъртия мач с Левски Лукойл:

 

„Първо искам да честитя на играчите на Левски. През сезона, когато побеждавахме този отбор – стария Лукойл, новия Лукойл, след всяка победа казвах, че това е някакъв вид подвиг. Това беше голям успех, защото всеки знаеше колко силен отбор е това. В три мача те ни ограничиха до 60, 65 и 71 точки. Да вкарат близо 90 точки при тази атмосфера в Ботевград не е лесно. След всички мачове, които изиграхме до момента, бях наясно, че се изправяме срещу един наистина добър отбор. Бих казал всичко това абсолютно по същия начин, дори и да бяхме взели златото.

 

В България вероятно в близко бъдеще няма да се появи някой, който да инвестира повече пари в баскетболен клуб от Лукойл. Ако имаме тези условия през целия сезон, както на игрището, така и извън него, мога да прогнозирам, че те ще бъдат шампиони в следващите години. Ако това е интересно за българския баскетбол, няма проблем.

 

Казах на моите играчи, че съм изключително горд с тях. Искам и да се извиня на феновете, че не им предоставихме шанса да се зарадват на титлата след почти 30 години. Наистина не е лесно, но животът продължава.

 

Всички ме питат дали ще остана начело на Балкан. Имам договор и за следващия сезон, но тепърва ще говорим с хората от клуба и след това ще видим.

 

На нашите фенове искам да кажа, че на първо място Балкан не е Небойша Видич, Христо Захариев или Дивон Уошингтън. Балкан си е Балкан. Той е бил преди нас и ще бъде, дори и ние да не сме в отбора, затова те винаги трябва да подкрепят Балкан. Второто нещо – феновете да не избират мачовете, които да гледат, защото ние се подготвяме професионално за всеки двубой. Искам да им кажа да запазят тази енергия, защото тя помага много. Въпреки, че е имало моменти, в които са смятали, че аз не съм правилният човек за този отбор, искам да им благодаря подкрепата, която ни оказаха през целия сезон.”

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Небойша Видич
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи