Тити Папазов: Цел №1 ни е Чавдар Костов (видео)


Тити Папазов: Цел №1 ни е Чавдар Костов (видео)
(сн. LAP.bg)
31-05-2018 09:25 | BGbasket.com

Старши треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов разкри, че цел №1 пред клуба е привличането на Чавдар Костов за следващия сезон. Наставникът коментира и спечелената шампионска титла в предаването „Спорт в обектива“ по Канал 3.

 

„Беше много трудно. Имаше хиляди обективни и субективни причини, които бяха за и против нас. Тези трудности трябваше да бъдат преодолявани, но така е много по-сладко. Смятам, че в последните 17 години, с изключение само на една, Лукойл е абсолютен доминант в българския баскетбол. За първи път толкова се радват всички, съперникът е бил близко и е било толкова непредизвестено. Имаше моменти, в които се опитвах да сваля напрежението от играчите и им казвах, че ако стане нещо лошо, всяко чудо е за три дни и трябва да бъдем над ситуацията. Това важи и за успеха“, заяви Папазов.

 

„Във финалната серия никой от тези, които имат баскетболна грамотност, не пожела да коментира неща, които са очевидни. Когато един отбор отбелязва по 87 точки средно на мач и бъде свален на 63, трябва да се намери някъде едно просто обяснение защо и как се е случило това нещо“, добави той.

 

Папазов не спести похвалите си към един от лидерите на Балкан – Христо Захариев. „Христо Захариев ми е слабост и истински спортист. Докато с момчетата празнувахме, се сещах как се чувства той. Това е едно невероятно момче, най-малкото той заслужаваше да изпусне накрая."

 

"И тази година бяха 7-8 българи в състава ни, вероятно и догодина ще бъдат толкова. Сега обаче целите са по-високи и ще трябва да бъдат взети и класни чужденци", заяви наставникът относно селекцията.

 

Той обаче не пожела да коментира дали Левски Лукойл ще опита да привлече Христо Захариев. „Нека да преспим“, лаконичен бе Папазов.

 

Треньорът обаче разкри, че има интерес към Чавдар Костов. Категорично мога да заявя, че Чавдар Костов ни е цел №1. Идеята на проекта е Европа. С годините Лукойл представяше достойно България в Европа, но като успешен бизнесмен, амбициите на Валентин Златев са много по-големи. В два поредни опита Лукойл не успя да се класира в Шампионска лига, сега се надявам с подкрепата на феновете това да стане.“

 

Относно критиките, че това не е истинският Левски Папазов заяви: „Винаги съм казвал истината. Баскетболен клуб Левски 2014 е създаден през 2015 г. Президентът на клуба Юлия Боянова заявява на Глушков, че не може да поеме ангажимент, няма финансиране и не може да гарантира участие в лигата. Това беше причината да се създаде новият клуб. Не сме търсили припознаване, просто това беше единственият верен ход тогава“.

 

Цялото интервю на Константин Папазов вижте във видеата:

 

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Левски Лукойл, Тити Папазов, Чавдар Костов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи