Фенклубът на Балкан благодари на СДВР-София


Фенклубът на Балкан благодари на СДВР-София
(сн. LAP.bg)
31-05-2018 19:14 | BGbasket.com

На редакционната поща получихме писмо от фенклуба на Балкан, в което членовете му изказват благодарност към служителите на СДВР-София за работата им по време на първите два мача Левски Лукойл - Балкан от финалната серия в НБЛ:

 

Фенклуб Балкан (Ботевград), както и всички привърженици на отбора, присъствали на двубоите между Левски-Лукойл и Балкан, проведени на 21.05.2018 г. и 23.05.2018 г. изказват благодарност към СДВР-София, които за пореден път се отнесоха изключително сериозно и професионално относно охраняването и ескорта на феновете на Балкан, които пристигнаха организирано. За да се гарантира абсолютната безопасност на феновете от Ботевград, представителите на СДВР-София блокираха движението в София, за да може по-бързо и безпроблемно бусовете от Ботевград да стигнат до зала "Универсиада". Пред самата зала бе обезопасен периметър до входа за гости, където всички превозни средства на гостуващите привърженици бяха под постоянна охрана, която продължи часове след края на мача, с ескорт дори извън София.

 

Категорично се разграничаваме от някои фенове от други спортове, за които органите на реда представляват винаги враг номер едно. Служебните лица имат за цел нашата безопасност и безпроблемното провеждане на мача, което е и нашето желание. Видя се, че дори от едните фенове да има изблик на насилие, когато другите не желаят физически сблъсъци, ситуацията се успокоява без излишно напрежение. За да се постигнат такива позитивни резултати е необходимо да има добра комуникация между органите на реда и феновете, нещо което от началото на 2018 година важи с пълна сила за феновете на Балкан и СДВР-София, които винаги съвместно планират всяко организирано пътуване до София, за да бъде изпипано всичко до последния детайл. Гарантираме, че и за в бъдеще ще продължим по същия начин, за да могат спортните събития в София да са по-леки за охраняване и по-приятни за феновете.

 

Благодарим!

__________________

 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Twitter

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


Тагове: Балкан, Левски Лукойл, НБЛ - мъже
Коментари
Резултати
Класирания
Други новини