Съдийски прецедент разбуни духовете в Мач №1


Съдийски прецедент разбуни духовете в Мач №1
(Снимка: Gulliver/GettyImages)
01-06-2018 10:38 | BGbasket.com

Съдийско отсъждане в края на редовното време на Мач 1 от финалите в НБА разбуни духовете и сред играчите, треньорите, и сред феновете. Кливланд загуби по невероятен начин като гост на Голдън Стейт след продължение.

 

Кевин Дюрант изравни до 104:104 от наказателната линия, след като реферите гледаха на повторение ситуация с ЛеБрон Джеймс. Първоначално един от съдиите даде фаул в атака на Дюрант, но другият му колега тръгна да дава нарушение на ЛеБрон. Затова ситуацията бе гледана на повторение и се видя, че Джеймс не е заел още нужната позиция.

 

Проблемът обаче идва от това, че според правилника на съдиите в НБА те могат да гледат в последните 2 минути и продължението точно определени неща. В случая те имат право да видят дали играч е в ограничената с линия зона под коша, но не и дали има нарушение в нападение или такова на защитника. Затова, при все, че бе видно и с просто око, че Джеймс е извън тази ограничена зона, реферите гледаха ситуацията в нарушение на собствения си правилник.

 

Това именно ядоса феновете на Кливланд и дори самия Джеймс, който обвини съдиите в подкупност след мача.

 

Шефът на съдиите в НБА излезе в ефир, за да обясни след това, че колегите му са искали да видят дали Джеф Грийн е бил стъпил на ограничителната линия, но фаулът бе на Джеймс.

 

В крайна сметка остава въпросът дали е правилно да се нарушават съдийските наредби, за да се вземе коректно решение, или тези наредби трябва да се спазват по буква, независимо дали това ще значи грешно отсъждане.

 

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБА, Кливланд, Голдън Стейт
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи