Мануел Марков: Момчетата доказаха, че заслужават да са на това място


Мануел Марков: Момчетата доказаха, че заслужават да са на това място
(Снимки: Тони Тончев, BGbasket.com)
04-06-2018 13:05 | Мария Мицова

БУБА Баскетбол U19 стана шампион за юноши за сезон 2017-18, а за първи път и старши треньорът на тима Мануел Марков също се окичи със златото на старша възраст.

 

"Бяхме сочени за фаворити, имаше хора, които се съмняваха доколко ще сме подготвени, но момчетата доказаха, че заслужават да са на това място. Благодаря им за доверието през сезона и начина, по който се посветиха на този отбор," отправи първо добри думи за играчите си Марков след успеха на финала над Черно море Тича.


БУБА доминираше категорично в турнира, като в груповата фаза спечели всичките си срещи с над 40 точки разлика, а след това и на полуфинал и финал не остави съмнения за качествата си.

 

"Видимо нашият отбор превъзхождаше останалите, но не съм очаквал чак такава доминация. Очаквах повече от някои отбори. Отборите от Суперлигата заеха първите четири места, което не е хубаво, защото в другите отбори имат по-малко играчи. Поздравявам Черно море като достоен финалист. Много ми харесват като отбор, имат бъдеще, вижда се, че треньорът е работил много, имат голямо израстване," коментира още Марков.


Мануел Марков, заедно с помощника си Бойко Миленков, ще води националния отбор за юноши U18 това лято и затова имаше допълнителни задачи по време на финалния турнир: "Ние наблюдавахме доста голям брой играчи по време на републиканското първенство. Тази седмица ще решим кого да повикаме, но имаше изненади, което е хубаво."


"Мога да отлича Иван Алипиев от първенството. Той го изигра на топ ниво, доказа, че всичкият положен труд и лишенията през годините се отблагодаряват. Две години поред най-добър играч на републиканско първенство не е малко. Аз вярвам в него. Той израстна много, на прав път е и успехите са пред него," похвали звездата на своя тим наставникът на БУБА.


"Благодарности както за играчите, така и за ръководството на отбора, което за пореден сезон направи всичко възможно, за да бъде БУБА водещ клуб. И специално за Янко Янчев и Борис Бракалов, които бяха неотлъчно до мен. Пред последните две години научих много от Янко Янчев и мога само да се радвам, че имам възможността да се уча от него," продължи Мануел Марков. "Щастлив съм, че в БУБА всички - треньори, ръководство и играчи - гледаме в една посока и може би точно това единомислие е нашето предимство пред всички останали клубове в България."


"Не на последно място - за мен бе невероятен жест да получа наградата на името на Тони Божанков за Най-добър треньор. Имал съм честта да играя и тренирам под ръководството му и затова моментът е наистина изключителен, а да получа приза и от Любомир Божанков, е още по-специално за мен," добави Марков, който бе удостоен с вече ежегодната награда на името на Стоян Божанков за най-добър треньор на финалите за юноши U19, връчвана от BGbasket.com.


Накрая, Мануел Марков отдаде почест и на покойния баскетболен журналист Рачо Колев, един от хората, които живееха за баскетбола. "Сигурно не е случайно, че точно днес печеля първата си титла на юноши старша възраст. Днес Рачо щеше да навърши 41 години. Той бе човекът, който ми подари първата дъска, вярвайки, че ще стигна дотук. Затова му посвещавам успеха," завърши треньорът на шампионите.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: БУБА Баскетбол (19)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи