Георги Глушков: Българският баскетбол не се прави от един или двама, трябва колегиалност


Георги Глушков: Българският баскетбол не се прави от един или двама, трябва колегиалност
(Снимка: БФБ)
04-06-2018 10:17 | БНТ

Президентът на БФБаскетбол Георги Глушков направи пореден призив за колегиалност от ефира на "Спортна треска" по БНТ.
Той коментира изминалия сезон при мъжете и сподели, че се надява и догодина отново да има тим като Академик София, който завърши шампионата само с млади играчи, събрани надежди на българския баскетбол.

 

"Много съм радостен, че Най-добър играч на мъжкото първенство стана български играч. Имаме нужда от такива играчи със самочувствие, които да могат да решават мачове," коментира Глушков за приключилото преди дни първенство и отличието на Божидар Аврамов.


"Трябва баскетболът да радва хората, а не негативните емоции. Затова трябва да работим всички заедно. Трябва да има колегиалност, това е в основата на успехите. Българският баскетбол не се прави нито от един, нито от двама. Той се прави от всички треньори и ръководители, които трябва да проявяват колегиалност към друг," продължи Глушков. "Ако успеем да вникнем в тази дума колегиалност, ако се подобри комуникацията, ще има подобрение."


"Смятам, че ни чака отново оспорвано първенство и догодина. Мисля, че може да имаме и един още по-добър отбор - младият състав на Академик, където отново да са събрани нашите надежди, и те да покажат повече, защото е важно за тяхното развитие и за българския баскетбол," каза още той.

 

Глушков отчете подобряване и на комуникацията между БФБ, НБЛ и съдийската колегия, и изрази надежда, че скоро ще бъде намерено решение на проблемите и споровете между ФИБА и Евролигата.

__________________

 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Twitter

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


Коментари
Резултати
Класирания
Други новини