Венцеслав Гечев: Има бъдеще пред Черно море Одесос


Венцеслав Гечев: Има бъдеще пред Черно море Одесос
(сн. BGbasket.com)
08-06-2018 12:26 | BGbasket.com

След финала на държавното първенство за момичета U16 традиционно разговаряхме с треньора на отбора шампион. След втория комплект медали за Венцеслав Гечев, Маргарита Гечева и клуба им, ето както каза той за финалния мач и представянето на отбора си:

 

„Финалният мач беше изпълнен с много напрежение и грешки на двата отбора. На разбора преди мача казах на момичетата, че на един финал след като съперникът те е победил с 25 точки в първия мач, ще бъде по-отпуснат. И че ако те са по-мотивирани, могат да го спечелят, както и стана.

 

От трибуната на BGbasket.com искам да похваля всички момичета, които са възпитаници на спортното училище във Варна, Първа езикова гимназия и другите училища от града, които съумяват в удобно за тях време да идват на тренировки. Много ни помогна играта и в женската А група и тренирайки и играейки с по-големите, нашите момичета израснаха. Много съм доволен. Още веднъж благодаря за труда, който хвърлиха и който беше възнаграден със златните медали.

 

За полуфинала мотивацията беше огромна, защото в този толкова важен предпоследен мач или играеш за първото място, или ще останеш четвърти. Мотивацията беше на пределна висота, децата се раздадоха и заслужено победиха. Във финала беше по-лесно, защото знаехме, че Монтана ще ни подцени и макар и лъкатушейки в резултата, те поведоха само веднъж.

 

Тази година не участваме в първенствата при по-малките, което ще създаде една дупка и ядове на треньорите, които ще работят с тези възрасти, но момичетата са млади и мотивирани и съм сигурен, че ще се развият по правилен начин. Имаме силно поколение до 14 години, а до 8 и 10 сме великолепни. Има бъдеще пред Черно море Одесос.

 

Благодаря на директорите на спортното училище и езиковата гимназия, на Маргарита Гечева. Самият факт, че Борислава Христова, която дойде от Варна специално за да ни подкрепи в този мач, означава, че клубът Черно море Одесос е жив.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Венцеслав Гечев, Финали за момичета (16)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи