Клубове и управа на БФБ решават заедно съдбата на НБЛ в понеделник


Клубове и управа на БФБ решават заедно съдбата на НБЛ в понеделник
(Снимка: LAP.bg)
12-06-2018 20:14 | BGbasket.com

Генералният мениджър на НБЛ Лили Борисова представи отново отчет за бюджета на лигата за обсъждането му от Управителния съвет на БФБ.


"Финансовата ситуация не е розова, лигата завърши с отрицателен баланс. Обсъждахме как са се промени това, изказаха се членовете на УС, обединихме се, че отговорността е споделена," заяви Борисова след заседанието.


Тя разкри, че по предложение на президента на БК Левски Лукойл Тодор Стойков за първи път членовете на УС бяха поканени да присъстват на Общото събрание на НБЛ, като идеята е да се изслушат становищата на деветте клуба относно бъдещето, структурата, формата, начина на управление и опериране на Национална баскетболна лига през следващия сезон, а и за в бъдеще.

 

Така на практика клубове и управленско тяло на федерацията ще решат заедно съдбата на НБЛ. За да има окончателно решение, то така или иначе трябва да бъде гласувано от УС на БФБ.

 

Общото събрание е на 18 юни /понеделник/ от 13:00 часа в заседателната зала на зала "Универсиада".


Мениджърът на НБЛ разясни, че средствата от наложени глоби постъпват в бюджета на БФ Баскетбол, а не са на разположение на лигата.


"Дефицитът е сериозен, имало е подобна ситуация през 2014-та година, ако не се лъжа. Дискутира се темата на УС. Има идея за месечна такса, която всеки клуб да покрива, или банкови извлечения от клубовете като гаранция," продължи тя.


По отношение на неплатените задължения към съдиите Борисова обяви датата 30 юни като срок за започване на тяхното изплащане. "Баскетболен клуб Рилски спортист, етичен платец, казва, че може и веднага да преведе тези суми, така че от тяхна страна може би вече е изпълнено това плащане," допълни тя.

__________________

 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Twitter

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


Тагове: НБЛ - мъже
Коментари
Резултати
Класирания
Други новини