Феран Уерта за IBC: Ще се фокусирам върху важни технически аспекти в работата с децата


Феран Уерта за IBC: Ще се фокусирам върху важни технически аспекти в работата с децата
16-06-2018 15:49 | BGbasket.com

Феран Уерта е поредният чуждестранен треньор, който ще работи с участниците в тазгодишния International Basketball Camp в Габрово. Ето какво каза той в интервю преди пристигането си за лагера:

 

- Г-н Уерта, Вие сте част от екипа на една от успешните баскетболни академии в Ирландия. Бихте ли представил себе си и организацията?

- Треньор съм в северноатлантическата академия. Имам пет години опит като треньор и 16 като играч. Работил съм с отбори U13, U14 и U15 в Манреса. Тази година работя в академията с деца между 15 и 19 години. Организацията ни има за цел състезателите да имат фокусиран план и да се развиват академично и физически. Приоритет за нас е дългосрочното развитие на играчите и използваме съоръжения – произведения на изкуството в нашата база в Дъблин. Предлагаме различни академични програми, които пасват на много различни учещи играчи. Основната ни цел е да подобряваме уменията на играчите и представянето им в ученето. В момента работим с двама треньори – аз и Дермът Ръсел от Ирландия.

 

- Ще бъдете част от International Basketball Camp това лято. Какви са очакванията Ви?

- Имам много големи очаквания за този камп. При положение, че ще има 300 участници и от това, което видях онлайн, очаквам страхотни неща. Вярвам, че това е голяма възможност за децата и треньорите на кампа да споделят, да обучават и да научат много.

 

- Имате ли опит с подобни кампове в Испания и по какъв начин те са полезни за децата?

- Участвал съм в няколко кампа като играч и като треньор и вярвам, че най-полезните неща са полезните упражнения за развитие на уменията, индивидуалната работа и създаването на добра и приятелска атмосфера, за да могат всички да се насладят на този страхотен спорт.

 

- Как Вие ще помогнете на играчите ни да станат по-добри?

- Ще им помогна с всичкия си баскетболен опит като играч и треньор и ще се фокусирам върху важни технически аспекти в дрибъла, стрелбата, подаването, работата с крака, баскетболното IQ и още. Ще помогна на играчите да стават по-добри всеки ден, показвайки им полезни упражнения и поправяйки грешките, които може допуснат.

 

- Какво искате да кажете на българските играчи, които ще участват в кампа?

- Ще кажа, че кампът е голяма възможност за всички тях и че съм много развълнуван, че ще бъда част от него. Ще има страхотна международна атмосфера, която в която те ще научат нещо ново не само за баскетбола, но и за още много неща.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: International Basketball Camp
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи