Втора волева победа над Гърция за жените U20


Втора волева победа над Гърция за жените U20
сн. BGBasket.com
17-06-2018 14:12 | Мария Мицова

България взе втора победа над Гърция в контролните срещи на женските национални отбори U20, които се изиграха в зала "Триадица" през уикенда. В оспорван сблъсък българските момичета се наложиха с 57:53.

 

Срещата бе доста по-слаборезултатна от първата, играна предната вечер. Отново гръцкият тим стартира по-добре, но след като спечели първата част с 19:12, във втората съставът на гостите бе ограничен едва до 3 точки. С един кош от игра на Гърция за 10 минути, българският отбор се възползва по най-добрия начин, за да обърне резултата в своя полза. На почивката България се оттегли при 27:22.

 

В третия период нападенията на нашия отбор изобилстваха от грешки, а гъркините отново започнаха да реализират с лекота, за нов обрат, вече в тяхна полза.

 

С първия кош за последната четвърт, макар чак в третата минута от нея, резултатът пак бе изравнен до 41:41. Последваха няколко размени на водачеството, като отново играта вървеше малко хаотично, без някой да успее да вземе надмощие.

 

Всичко се реши в последните три минути от срещата, в които България направи серия от 9:2, като всички девет точки бяха дело на Гергана Иванова.

 

Капитанът на тима ни Петя Бояджиева освен, че бе най-резултатна отново, направи и решителен, и зрелищен блок в тези финални моменти от двубоя.

 

Бояджиева вкара 16 точки, и добави към актива си 5 откраднати топки, 3 блока, 3 асистенциии само две грешки за 34 минути.
Гергана Иванова добави 12 точки, а Карина Константинова - 10.

 

Макар че загуби борбата под коша, българският отбор направи доста по-малко грешки, което му донесе и успеха, заедно с по-добрата стрелба.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ КОНТРОЛАТА БЪЛГАРИЯ - ГЪРЦИЯ, ЖЕНИ U20

 

СЪСТАВ С ПЪЛНИ ПРОФИЛИ НА БЪЛГАРИЯ U20

 

ПРОГРАМА ЗА ЕВРОБАСКЕТ 2018 ЗА ЖЕНИ U20

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (жени 20)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи