Росен Барчовски: Липсата на Бост не е фатална


Росен Барчовски: Липсата на Бост не е фатална
(сн. LAP.bg)
21-06-2018 12:53 | bgdnes.bg

Липсата на Дий Бост от мъжкия национален отбор по баскетбол няма да е фатална, смята бившият селекционер Росен Барчовски. Натурализираният американец почти сигурно няма да се присъедини към тима за предстоящите световни квалификации. Гардът продължава да не дава категоричен отговор дали ще се включи в лагера преди двубоите с Исландия (29 юни) и Чехия (2 юли). Той е в САЩ, където се очаква да играе в лятната лига на отборите от НБА.

 

"Не е приятно, когато водещ играч и плеймейкър не пристигне - отбеляза Барчовски. - Има два фактора, които говорят, че липсата на Бост няма да е фатална. Ние имаме играчи на неговия пост, които показаха отлични неща в първенството - Станимир Маринов и Венци Петков. Освен това и Божидар Аврамов може успешно да се включи. Бост направи добри, но и не чак толкова силни мачове с екипа на България. Разполагали сме с други американци като Роуланд и Джабер, които са били на много по-високо ниво, отколкото него."

 

Росен Барчовски е доста по-притеснен от липсата на игрова практика в другия лидер Александър Везенков. 23-годишното крило на Барселона остана дълго време извън състава на своя клуб.

 

"Сега ще тренира с националите и ще играе в контроли, но това не е същото като официален мач - отбеляза Росен Барчовски. - Както се казва, ще се прави разузнаване в боя. Надявам се да има ден. Дори проблемът с него е по-тревожен, отколкото липсата на Бост."

 

Бившият селекционер смята, че има доста играчи в периферията, които биха могли да се нагърбят с лидерската позиция.

"Станимир Маринов, Божидар Аврамов, Павел Маринов и Чавдар Костов направиха силни сезони - отбеляза Барчовски. - Нямам притеснения, защото все двама от тях ще се изявят. Въпросът е какво ще правим в подкошието? Формата на Везенков ще бъде много ключова. Янев и Димитров ще се включат силно. Силно вярвам, че ще вземем мача у дома срещу Исландия, а защо не и гостуването срещу Чехия."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България, Росен Барчовски
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи