Новото-старо попълнение за националите: Дойдох възможно най-бързо, за да помогна


Новото-старо попълнение за националите: Дойдох възможно най-бързо, за да помогна
(Снимка: LAP.bg)
22-06-2018 09:13 | BGbasket.com

Джейсън Уошбърн отново ще се опита да помогне на българския национален отбор по баскетбол в квалификации, този път за Световно първенство. Американският център бе натурализиран заедно с Дий Бост, но от 2016-та не е играл за България. Сега той ще се включи за мачовете с Исландия и Чехия, а преди това и в контролите с Тунис.

 

Уошбърн не игра доста време заради тежка контузия, но изглежда в добро физическо състояние, макар липсата на игрова практика да се видя в първата проверка с африканците.


"Когато чух за предстоящите мачове, си писахме с треньора, влязохме в контакт. Каза, че има нужда от мен, затова дойдох възможно най-бързо. Чувствам се страхотно. Имах контузии, прекарах доста време у дома. Затова е хубаво пак да съм на крака, на терена, да покажа на хората, че още мога да играя," заяви Уошбърн.

 

Той разказа за времето между 2016-та до сега: "Бях в Азия, в Япония, изкарах наистина добър сезон, след това обаче се контузих. Възстановяването продължи дълго, след това отново се повтори контузията, и оттам нещата се проточиха. Осем месеца възстановяване, но пак съм на линия. Щастлив съм, че съм тук."

 

Поддържа ли контакти с българските играчи? "Играх със Станимир Маринов в Косово. Често говоря с Дий Бост. Момчетата са готини, поддържаме доста контакти в социалните мрежи, добра група сме."

 

"Погледнах статистиката от първия ни мач с Исландия. Много бе важно, че сме победили там. Имат високи играчи, правят много смени в защита, знам, че имат добър център, който аз трябва да пазя добре. Ще е труден мач, но ако изиграем силен мач, и сме домакини, ще сме ОК," коментира той очакванията си от важната квалификация.

 

"Да, 100 %. След контузията, много отбори се интересуват как съм, дали ще съм добре. Затова съм щастлив, че треньорът ме избра, че съм тук и мога да покажа, че съм здрав," завърши той.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи