Първо поражение за жените U20 в контролите


Първо поражение за жените U20 в контролите
24-06-2018 12:58 | BGbasket.com

Националният отбор на България за жени U20 претърпя първо поражение в контролните си мачове преди Европейското първенство, дивизия В в Румъния. Националките ни отстъпиха на Румънияс 65:67 във втората поредна среща срещу този съперник в зала „Общинска“ в Стара Загора. Следващите два мача на отбора ни от подготовката отново са срещу този съперник, но като гости в Орадя на 4-и и 5-и юли.

 

Мачът започна със серия от 7:0 за гостите, които успяха да се задържат напред в резултата през цялата първа четвърт за 23:17. Националките ни обаче успяха да стопят изоставането си до средата на втория период и да се задържат много близо зад съперника си, изоставайки само с точка на почивката при 32:33.

 

Игра кош за кош в много оспорвана трета част запази статуквото и при резултат 48:46 в полза на румънките всичко остана да се реши в последните десет минути. Водачеството беше сменено няколко пъти, а мачът навлезе в последната си минута при две точки аванс за България. Тогава капитанът на румънките Алина Подар наниза тройка, а малко след това и четири наказателни удара за серия от 7:0, с която реши мача. В самия край Клаудия Пенкова наниза тройка, но времето не стигна за обрат.

 

За българския отбор в игра не влезе капитанът Петя Бояджиева, която получи почивка в днешната среща. Най-резултатна с 12 точки беше Александра Петрова, а 11 добави Янина  Тодорова.

 

За победителките капитанът Подар беше над всички с 30 точки и 6 борби, а 11 точки и 12 борби записа Ирина Парау.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЪЛАРИЯ U20 - РУМЪНИЯ U20

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ КОНТРОЛИТЕ НА БЪЛГАРИЯ U20

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (жени 20)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи