Националите бяха гости на откриване на ново младежко пространство в Трудовец


Националите бяха гости на откриване на ново младежко пространство в Трудовец
25-06-2018 10:18 | BGbasket.com

Баскетболистите от мъжкия национален отбор бяха специални гости на откриването на новото младежко пространство „Парка@място“. Събитието се състоя вчера в с.Трудовец край Ботевград.

 

„Парка@място” е изградено с доброволчеството на жители на селото – сдружение ”Трудолюбци” и е по проект „Място – Доброволчество с въздействие” на сдружение „BG Бъди активен”. Идеята е да се създаде безопасен и многофункционален кът за спорт, за да може младите хора да общуват в реална, а не виртуална среда и да спортуват сред природата. Трудовец е сред десетте избрани населени места в страната, където се предоставя възможност за изграждането на подобен спортен кът.

 

 

В „Парка@място” има кът за баскетбол, стрийт фитнес, тенис на маса, бадминтон и волейбол. Изработени са съоръжения за баланс и паркур, като има и кът за отдих. От стари автомобилни гуми са направени стойки за велосипеди, табуретки, кошчета за отпадъци, цветарници, а от палети - маси за забавни игри като шах, карти и Не се сърди човече.

 

Националите също се включиха активно в заниманията, като лично изпробваха някои от новите съоръжения. Освен в баскетбола, те показаха и завидни умения по тенис на маса. Баскетболистите поиграха заедно и с децата, като си направиха снимки с тях и им раздадоха автографи.

 

 

Александър Везенков обърна специално внимание на ползите от спорта. „Най-важното е, че има хора , които се грижат за младото поколение. Много е важно да спортувате, не е важно да ставате професионални спортисти или да играете на най-високото ниво. Трябва да се забавлявате, да играете, да се подкрепяте и да слушате възрастните. Оттам нататък вие ще успеете“, заяви баскетболистът.

 


На 29 юни България посреща Исландия в „Арена Ботевград“ в мач от световните квалификации, а националът призова присъстващите за подкрепа, като ги покани на двубоя.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи