България се изправя срещу Исландия без право на грешка


България се изправя срещу Исландия без право на грешка
(сн. LAP.bg)
29-06-2018 09:21 | BGbasket.com

Мъжкият национален отбор приема днес Исландия в решителен мач от световните квалификации.

 

Баскетболистите на Любомир Минчев се нуждаят от задължителен успех, за да запазят шансове да продължат в следващия етап. За момента „лъвовете“ са последни в група F с една победа и три загуби, докато съперникът им е с баланс 2-2.

 

Единственият успех на българите в групата бе именно срещу Исландия през ноември, когато тимът ни спечели със 77:74 в Рейкявик. Отборът на Крейг Пидърсън обаче натрупа самочувствие след двете победи у дома през февруари срещу Финландия (81:76) и Чехия (76:75).

 

В състава на Любомир Минчев има 13 баскетболисти, като все още не е обявено кой ще бъде оставен извън групата. Очаква се отново с националния екип да видим американският център Джейсън Уошбърн, който идва на мястото на Дий Бост. Гардът бе в плановете на националния селекционер, но заради лятната лига в НБА няма да може да вземе участие в мачовете.

 

Александър Везенков и компания нямат право на грешка и са пределно мотивирани да спечелят мача с днес. За целта обаче те ще имат нужда и от подкрепата на феновете.

 

Двубоят България – Исландия е от 18:00 часа в „Арена Ботевград“.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Световно първенство 2019, България, Исландия
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи