Берое Стара Загора ще играе в групите на Еврокъп


Берое Стара Загора ще играе в групите на Еврокъп
(сн. LAP.bg)
29-06-2018 12:16 | Мария Маринова

През следващия сезон България ще има представител във втория по сила европейски клубен турнир при жените Еврокъп. Това е Берое Стара Загора, който получи право на участие в надпреварата, научи BGbasket.com.

 

Българският тим очакваше да стартира от квалификациите, но ще участва директно в редовния сезон.

 

В него ще се включат общо 40 отбора, като те са разделени на два потока на регионален принцип. По 18 отбора във всеки от тях вече са сигурни за груповата фаза, а по още два ще бъдат излъчени след квалификации. Берое Стара Загора е в Конференция 1.

 

Жребият за редовния сезон ще бъде изтеглен на 5 юли. Във всяка конференция ще има пет групи с по четири отбора. Напред продължават първите два тима от всяка група и двата най-добри трети.


На 24-те отбора, преминали в следващия етап, се прави общо класиране в зависимост от събрания брой точки, головата разлика и отбелязаните точки в груповата фаза. Първите осем получават право да участват директно на осминафиналите, докато останалите 16 играят два мача на разменено гостуване, за да определят последните осминафиналисти.

 

До края на елиминациите отново се играят по два мача, включително и на финала. През миналия сезон победител стана Галатасарай, който спечели титлата срещу Венеция.

 

Освен в Еврокъп, през този сезон Берое Стара Загора може да участва в още един европейски турнир. От клуба са подали заявка и за Адриатическата лига, като скоро предстои да стане ясно дали отборът ще се състезава и в тази надпревара.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Берое Стара Загора, Еврокъп
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи