Любо Минчев: Не си правя никакви сметки


Любо Минчев: Не си правя никакви сметки
01-07-2018 16:04 | BGbasket.com

Старши треньорът на мъжкия национален отбор Любомир Минчев бе категоричен, че не може да има място за сметки преди последния кръг от първата фаза на световните квалификации. България гостува на Чехия утре, а за да се класира, тимът ни трябва да победи домакините или Финландия да спечели срещу Исландия.

 

„Никакви сметки не си правя аз. Това, което трябва да свърша, го правя – да подготвя отбора. Ще видим дали сме готови“, заяви Минчев на летище София.

 

Той потвърди, че България ще бъде без двамата си капитани в Чехия. „И Павел Маринов, и Чавдар Костов няма да пътуват с нас. След последния мач Чавдар Костов получи оток на същото място. Утре ще го водят на ядрено-магнитен резонанс. Ще видят какво точно е засегнато и колко, за да може да се лекува. Няма смисъл да пътуват с нас и двамата“, сподели наставникът.

 

Въпреки победата срещу Исландия, националите знаят, че още не са си свършили работата. „Напрежение винаги има. Може би малко по-свободно се държахме с Везенков на пресконференцията, но иначе няма някаква еуфория или да смятаме, че сме направили нещо кой знае какво“, заяви Минчев.

 

Той сподели какво иска отборът ни да подобри преди гостуването на чехите в сравнение с мача с Исландия. „Не ми хареса това, че направихме доста грешки. Това го нямаше в предните мачове от квалификациите, но се появи и в тези две контроли, които изиграхме с Тунис. Другото, което не ми хареса е, че не играхме добре в защита, особено в началото на мача“, завърши националният селекционер.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Световно първенство 2019, България, Любо Минчев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи