Александър Везенков: Ще играем и за капитаните ни


Александър Везенков: Ще играем и за капитаните ни
01-07-2018 16:23 | BGbasket.com

Националът Александър Везенков бе в добро настроение при заминаването на отбора ни за Чехия, където утре ще изиграе решаващ мач от световните квалификации. България ще бъде без двамата си капитани – Павел Маринов и Чавдар Костов, които са контузени, но Везенков заяви, че отборът ще играе и за тях.

 

„Всички, които пътуваме, сме добре. Липсват ни двамата ни капитани, но ще играем и за тях. Най-важното е, тези които сме тук, да дадем всичко от себе си“, заяви баскетболистът.

 

Везенков предупреди, че всички трябва да останат напълно концентрирани преди мача с Чехия. „Този път има настроение и това е хубаво. При миналите две пътувания бяхме загубили вкъщи. Мисля, че отиваме максимално концентрирани, на 100% и ще се борим докрай. Хубаво е да има еуфория и добро настроение, но мачът с Исландия вече е минало. Концентрираме сме за този с Чехия и трябва да дадем изключително много. Видяхте финландците с какъв състав не успяха да спечелят. За да сме близо в мача, трябва да играем на 100%, без грешки и да видим накрая какво можем да направим“, сподели той.

 

„Няма много време за тренировки. Повече е видео и анализ. Трябва да изчистим грешките, чехите са играчи от много високо ниво и всяка грешка ще я накажат. Трябва да играем концентрирано и да спазим плана на треньора“, добави националът.


Везенков сподели, че той и съотборниците му не чувстват умора, въпреки натоварения сезон, който повечето от тях имаха с клубните си отбори. „Няма умора. Всеки отбор в тези квалификации има да изиграе два мача – някои за по-кратко време, други имат ден повече за почивка. За мен е по-добре да тренираме тук, отколкото да пътуваме и после да тренираме. Сега е малко по-спокойно. Утре ще направим едно занимание в Чехия и после е мачът“.

 

Той бе категоричен, че не е важно кой ще изведе България в ролята на капитан утре, защото всички са един колектив. „Няма никакво значение. Има момчета с повече опит в националния отбор. Това е само за списъка, който ще дадем. Мисля, че в нашия отбор не е важно кой е капитан или лидер. Всички помагат“, завърши Везенков.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Световно първенство 2019, България, Александър Везенков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи