Страшен бой с юмруци и ритници в световна квалификация (видео)


02-07-2018 17:45 | BGbasket.com

Невероятен бой се разигра в третата част на световната квалификация между Филипините и Австралия. Въпреки че австралийците имаха отлична преднина, нещата ескалираха по ужасяващ начин от нищото.

 

Юмруци, карате ритници и дори хвърлен стол бяха сред използваните прийоми, а замесени бяха и НБА играчи като Матю Делаведова и Тон Мейкър.

 

Крис Гулдинг бе ударен в лицето при една атака, след което съотборникът му Даниел Кикерт реагира бурно с лакът към Рой Погой.

 

Оттам всичко тотално излезе от контрол и всички играчи участваха дейно в мелето. Намесиха се и хора от щабовете, а играч на

Австралия пострада и от удар от стол.

 

В крайна сметка имаше 13 изгонени играчи от двата състава!

 

Деветима от Филипините, и четирима от австралийците и играта продължи 5 срещу 3. Цялата пейка на Филипините бе изгонена от залата, тъй като щабът на тима дейно се включи в боя, вместо както австралийския да го успокои.

 

Реферите разгледаха случая в продължение на 30 минути, след което разрешиха да се играе 5 срещу 3.

 

В крайна сметка краят на мача бе свирен 1.57 минути преди края на третата част, тъй като двама от тримата останали филипинци натрупаха по пет нарушения, и с един баскетболист нямаше как да доиграе мача.

 

Австралия победи с 89:53. И двата отбора по принцип трябва да се класират за втори кръг, но могат да бъдат сурово наказани.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Световно първенство 2019
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи