България прескочи първото стъпало към Световното 2019


България прескочи първото стъпало към Световното 2019
(Снимка: FIBA.com)
02-07-2018 20:55 | BGbasket.com

България намери място във втората фаза от световните квалификации, въпреки че отстъпи със 75:81 като гост на Чехия в последния си мач от група F. Това стана факт благодарение на победата на Финландия над Исландия в другия мач от групата.

 

Българският отбор заема трето място в групата, но ще влезе без нито една победа в следващата фаза и група К там, тъй като се наложи само над последния Исландия.

 

Нашият тим бе не без един, а без цели трима основни играчи - Павел Маринов, Чавдар Костов и Дий Бост, а изглеждаше и малко уморен на моменти в мача в Пардубице.

 

Чехия демонстрира играта си от предишните квалификационни двубои дотук - не особено бърза, но с много солидна успеваемост.

 

И в Ботевград чехите ни победиха само с две точки, а и сега не стигнаха до много убедителен успех. Въпреки това те финишират първи в групата само с едно поражение.

 

Двубоят започна отлично за България, със серия от 10:2, но и доста грешки на чехите. Домакините се окопитиха в средата на първата четвърт и наваксаха изоставането си, за да почне всичко наравно от втората част. Постепенно Чехия взе превес в двубоя и във втората и третата четвърт натрупа преднина. В последните минути от третата и началото на последната част българският отбор се поддаде на хаоса и позволи разликата да скочи до цели 16 точки.

 

Чак във финалните 6-7 минути от срещата България опита щурм по-смело, и благодарение на три тройки за кратък период от време се доближи на 2-3 точки от противника. Чехите обаче играеха суперефективно в нападение и успяха да завършат започнатото.

 

Блейк Шилб завърши с 20 точки за успеха, 17 добави Войчех Хрубан.

 

Божидар Аврамов вкара 15, Христо Захариев приключи с 14 точки за България, Александър Везенков записа 11 точки и 10 борби, а всичките ни титуляри се отчетоха с двуцифрен актив.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕХИЯ - БЪЛГАРИЯ

 

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ ОТ КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО, ГРУПА F

 

КРАЙНО КЛАСИРАНЕ В КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО, ГРУПА F

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО, ГРУПА F

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО, ГРУПА F

__________________

 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Twitter

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


Тагове: Световно първенство 2019, България, Любо Минчев
Коментари
Резултати
Класирания
Други новини