Венцислав Петков: Ще се борим, няма невъзможни неща


Венцислав Петков: Ще се борим, няма невъзможни неща
03-07-2018 19:08 | Мария Маринова

Националът Венцислав Петков бе категоричен, че отборът ни ще продължи да се бори за място на Световното първенство в Китай, независимо от тежките съперници, срещу които ще играе. След като преодоля първата фаза на квалификациите, България ще трябва да премери сили с Франция, Русия и Босна и Херцеговина.

 

„Изправяме се срещу едни класни съперници. Ще се борим, няма невъзможни неща. Смятам, че с добра игра можем да преодолеем някои от съперниците. Когато се изправяш срещу добър играч, може да разбереш докъде си стигнал. Винаги е хубаво да играеш срещу такива отбори. Ще видим и ние на какво ниво сме“, заяви Петков.

 

Той сподели, че за него е чест да носи националната фланелка. „Чувствам се горд, че бях избран да представям България за тези квалификации. Радвам се, че успяхме да се класираме напред. Това е важно за нашата страна и се надявам да се представим добре и по-натам“.

 

Запитан дали се надява да получи повече игрово време в мачовете, Петков отговори: „Аз се трудя и това, което мога да направя, се надявам треньорите да го оценят и да получавам повече шанс“.

 

Следващият мач на националите е на 13 септември срещу Франция у дома.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Световно първенство 2019, България, Венцислав Петков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи