Страхотни: Момичетата на България U20 с ударен старт на Европейското


Страхотни: Момичетата на България U20 с ударен старт на Европейското
(Снимка: FIBA.com)
07-07-2018 18:57 | BGbasket.com

Българският национален отбор за жени U20 постигна страхотна първа победа на Европейското първенство, Дивизия Б, което стартира днес в Орадя, Румъния.

 

Те не оставиха никакви съмнения за превъзходството си над Исландия за 75:48, дори и без участието на капитана си Петя Бояджиева, която доскоро лекува лека травма и бе съхранена от щаба.

 

Тимът ни завърши с 25 откраднати топки в двубоя, като направи 14 грешки по-малко от противника, и бе много убедителен в подкошието.

 

 

Момичетата на Таня Гатева доминираха през цялото време, като още в първата част показаха накъде вървят нещата. Те позволиха само 8 точки на Исландия за 10 минути и водеха с 24:8 след началния период. Последва сериозен спад във втората четвърт, след отлична серия на исландките от 12:0, с което те се доближиха максимално до нашия тим. Все пак България не изпусна водачеството си нито за момент.

 

В началото на второто полувреме разликата падна до две, но оттам бе само изкачване нагоре. Бързо българският състав си върна двуцифрената преднина, макар и за кратко титулярният плеймейкър Карина Констатинова да напусна терена заради неприятен удар в лицето. Страхотно включване имаше и другият ни гард Клаудия Пенкова.

 

Авансът на нашите момичета продължи да расте, като стигна и до 29 точки в началото на четвъртата част, за да убие всякаква интрига и заслужено да даде спокойствие на България.

 

Карина Константинова завърши с 13 точки за успеха, по 12 добавиха Александра Петрова и Клаудия Пенкова, а 11 отбеляза Янина Тодорова.

 

Телма Аугустсдоухтир вкара 11 за Исландия.

 

Утре България среща Беларус от 19.30 часа във втория си мач от група В. 

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЪЛГАРИЯ U20 - ИСЛАНДИЯ U20

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2018 ЗА ЖЕНИ U20 / ДИВИЗИЯ B

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ НА ЕВРОБАСКЕТ 2018 ЗА ЖЕНИ U20 / ДИВИЗИЯ B

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2018 ЗА ЖЕНИ U20 / ДИВИЗИЯ B

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2018 ЗА ЖЕНИ U20 / ДИВИЗИЯ B

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (жени 20), Евробаскет 2018 за жени U20,
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи