Силите не стигнаха на жените U20 да преборят Беларус


Силите не стигнаха на жените U20 да преборят Беларус
(Снимка: FIBA.com)
08-07-2018 21:25 | BGbasket.com

Българският национален отбор за жени U20 отстъпи на Беларус със 70:90 във втория си мач от Европейското първенство, Дивизия Б, което тече в Румъния.

 

Двубоят бе напрегнат и интересен, и предложи много битка, но силите на нашите момичета се изчерпаха в последния четвърт час и борбите в нападение наклониха везните така силно в полза на противника.

 

България дръпна със 7:0, но белорускините отговориха с 9:0 и обърнаха бързо нещата. Оттам играта тръгна кош за кош, без някой да успее да вземе превес. В средата на първата четвърт в игра за първи път на Европейското се появи и Петя Бояджиева, за да опита да даде предимство с опита си. Все пак Беларус водеше с малко, но без да успее да се откъсне. С две поредни тройки, на Клаудия Пенкова и Гергана Иванова нашите момичета направиха обрат и в края на полувремето водеха също с точка - 38:37.

 

Третата част за съжаление мина под сериозното превъзходство на съперника, особено в подкошието, където имаха много солидно присъствие в борбата. Преднината им стана двуцифрена, но надеждите на България бяха запазени с тройка на Петя Бояджиева за старт на последната четвърт, направила разликата само 8. Оттам обаче белорускините вкараха осем последователни точки и с 15 аванс направиха задачата на нашия отбор много сложна.

 

Към края нещата ескалираха още, като Беларус доминираше с борбите си в нападение и авансът им бе на път да стигне и 20, което в крайна сметка стана с последния кош в срещата за 90:70.

 

Гергана Иванова завърши с 20 точки и 6 асистенции, но накрая и с пет фаула. Янина Тодорова добави 14, а Петя Бояджиева - 13.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЕЛАРУС U20 - БЪЛГАРИЯ U20

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2018 ЗА ЖЕНИ U20 / ДИВИЗИЯ B

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ НА ЕВРОБАСКЕТ 2018 ЗА ЖЕНИ U20 / ДИВИЗИЯ B

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2018 ЗА ЖЕНИ U20 / ДИВИЗИЯ B

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2018 ЗА ЖЕНИ U20 / ДИВИЗИЯ B

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (жени 20), Евробаскет 2018 за жени U20,
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи