Кой отбор ще спечели сезон 2018/2019 на НБА?


Кой отбор ще спечели сезон 2018/2019 на НБА?
Снимка: Официална страница на НБА във Facebook
10-07-2018 11:04 | BGbasket.com

Лятото вече е тук, а месец октомври наближава все повече и повече. На всеки баскетболен фен това означава само едно – началото на новия сезон в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада. По традиция очакванията за оспорван шампионат са много големи, като и тази година, всеки един от фаворитите ще мери сили за голямата титла.

 

Нека набързо си припомним, че последният сезон в НБА бе спечелен от Голдън Стейт Уориърс, които отвяха Кливлънд Кавалиърс водени от ЛеБрон Джеймс с 4:0 на финалите, а резултата в последния двубой бе повече от красноречив – 108:85 за „воините“. Голдън Стейт Уориърс пък защитиха титлата си от предния сезон, а освен това те спечелиха сезона в НБА за трети път през последните четири години.

 

Логично, би следвало именно „воините“ да са с едни гърди пред конкуренцията през идния сезон. Особено имайки предвид невероятните Стеф Къри и Кевин Дюрант, които обраха овациите в НБА през сезон 2017/2018, няма как да не смятаме, че именно момчетата водени от Стив Кър ще бъдат главните заподозряни за спечелването на нова титла от НБА.

 

Ако пък погледнем и конкретните залози за баскетбол от bet365, веднага става ясно, че фаворитът с най-добър коефициент за победа през сезон 2018/2019 в Националната наскетболна лига е именно тимът на „воините“. Техният коефициент от 2.50 е повече от два пъти по-добър от този на отбора с втори най-добър такъв – Лос Анджелис Лейкърс, чийто шанс за триумф е оценен на 5.50.

 

Интересно е да се отбележи, че през изминалия сезон на най-силното баскетболно първенство в света, отборът на Лейкърс изпитваше големи затруднения и в никакъв случай не можем да кажем, че те впечатлиха по някакъв начин. Точно обратното, Лос Анджелис Лейкърс завършиха първенството със само 35 победи и цели 47 загуби, при процент на спечелени срещу от само 0.427%.

 

 

Снимка: Официална страница на НБА във Facebook

 

Със същия коефициент за успех (5.50) обаче е и тимът на Хюстън Рокетс, които се представиха на съвсем друго ниво и определено можем да кажем, че играчите на Майк Ди Антъни впечатлиха. Те регистрираха цели 67 победи в хода на сезона, като загубиха в само 17 случая, което им спечели уникалния процент спечелени мачове от 0.793%. Именно това пък даде тласък за поставянето на нов рекорд за най-много победи в един сезон, който постигнаха играчите на Хюстън Рокетс.

 

Кливланд Кавалиърс пък разполагат с доста по-скромен коефициент за победа от една 23.00. ЛеБрон и компания със сигурност има за какво да съжаляват, след като действително отбора на Голдън Стейт Уориърс ги победи безусловно във финалния сблъсък през изминалия сезон. Все пак, кавалерите от Кливланд постигнаха нелошо съотношение на победи и загуби, като те бяха победители в 50 срещу, докато загубиха точно 32, което прави процент победи от 0.610%.

 

Все пак, в интерес на истината се задава един още по-оспорван и интригуващ сезон в НБА, като конкуренцията е повече от убийствена. Първите няколко отбора с най-добри коефициенти за победа сякаш са с много изравнени сили и не би било изненада, ако видим нов хегемон в плейофите. Дали Голдън Стейт Уориърс ще продължат да доминират или пък ще видим ЛеБрон Джеймс да вземе реванш за загубения финал миналия сезон? Предстои да разберем!

__________________

 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Twitter

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


Тагове: НБА
Коментари
Резултати
Класирания
Други новини