Трудът винаги се възнаграждава


Трудът винаги се възнаграждава
13-07-2018 11:12 | BGbasket.com

Със сигурност мнозина ще кажат, че заглавието е клише, но за безпристрастните зрители на завършилото преди две седмици Държавно първенство по баскетбол за момчета U14 годишни, то е изпълнено с много истина.

 

Става дума за симпатичния отбор на Несебър.

 

Да! Несебър! Един град, който никога не е бил на баскетболната карта. Град, който е повече известен със заведенията си в близкия Слънчев бряг и с вятърната мелница на входа към Стария град.

 

От няколко години обаче едно младо момче - Стойчо Кукучев и неговия брат Стилиян се захванаха с апостолската работа да правят баскетбол. И резултатите са налице. Преди две години на републиканското в Ботевград родените през 2004-05 година деца, водени от Стойчо Кукучев завършиха на 7-мо място. Сега вече бяха във финалната четворка и само по-слабата физика им попречи да се преборят за медал, но с играта си се понравиха и се видя, че имат солидна основа.

 

Дошли от стотици километри до София за финалите, всички от Несебър се отличиха и с друго - страхотно спортсменство, отношение и любов към играта. И към собствения си тим. Родители за пример, подкрепящи своите малчугани в това, да правят нещо, което обичат - да играят баскетбол.

 

Преди две години пред нашата медия Стойчо определи своята цел като човек и треньор: „За мен като човек е важно да изградя личности, здраво стъпили на земята, подготвени да се борят с всички трудности, които животът предоставя. Като треньор искам да създам състезатели, които играят бърз и атрактивен баскетбол."

 

И нещата изглежда вървят точно по неговия план...

 

Още за Стойчо Кукучев и проекта Несебър чети ТУК и ТУК!

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Несебър (14)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи