Имате само днес


Имате само днес
(Снимка: БФБ)
13-07-2018 15:00 | Мария Мицова

Поредно вълнуващо начало. Всеки старт на Европейско първенство за подрастващи, организирано в България, поне на мен ми носи едно неповторимо чувство на надежда.

 

Таланти от всички страни на Европа крачат из любимите ми зали. А любимите ни момчета и момичета крачат редом с тях.

 

От днес до 22 юли националният отбор за младежи има много сложна задача – да оправдае надеждите на баскетболната общественост. Поколението 98-99 да намери най-после мястото си сред по-добрите на континента.

 

Но докато всички тези момчета и треньорския щаб са наясно с очакванията, ми се иска да знаят няколко неща.

 

Първо и най-важно - ще вярваме във вас и вашето бъдеще дори да не спечелите това Европейско първенство.

 

Второ – Европейското първенство няма да завърши, ако загубите от Словения. Но ние сме сигурни, че ще спечелите. Трябва само да сте спокойни, и любимото ми – да гледате нещата мач по мач, само утрешния ден, не назад или напред. Нито сте психолози, нито сте ясновидци. Имате само днес.

 

Трето – не е важно кой ви гледа, важно е вие да се гледате един друг долу на терена. Да сте заедно и да си помагате, да си подадете ръка и да се вдигате един друг. И главите, главите трябва да са високо горе!

 

И последно с клишето – баскетболът е проста игра за умни хора. Вие си знаете какво трябва да свършите, за да стигнете до победата. Знаете и какво могат другите около вас, използвайте го. Просто мислете. Не сте малки вече.

 

Вие сте пораснали момчета, с шанс да зарадвате толкова много хора. И да направите следващата крачка в живота си. Още веднъж – играйте за себе си, за своето бъдеще, и най-вече – за своето сърце. То никога не лъже.

 

Ние ще сме зад вас. Затова водете смело напред!

 

Ако имахте един шанс, само тази една възможност, щяхте ли да я оставите да се изплъзне?!

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (20), Евробаскет 2018 за младежи U20
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи