Тити Папазов: Старахме се, но реалността се видя


Тити Папазов: Старахме се, но реалността се видя
(сн. LAP.bg)
13-07-2018 20:27 | BGbasket.com

Старши треньорът на националния отбор на България за младежи U20 Константин Папазов коментира загубата на отбора от Словения в първия ден от евопейското първенство, дивизия В в София:

 

"За нас не е изненада загубата, а че бяхме прекалено сковани, а нямаше причина. Това е отбор, чието място видимо не е в дивизия В. Дори когато опитвахме частично да ги затрудним, получавахме тройки, които нямаше да променят изхода от мача, но щяха да ни държат живи малко повече време.

 

Опитвам да кажа на момчетата, че с една загуба не свършва светът. Ние сме много мотивирани, но в един момент се сблъскваме с реалността. Нищо не е загубено, Словения е фаворит в нашата група, но нататък имаме шансове. Смятам, че Молдова и Албания са отбори, които би трябвало да нямаме проблеми да победим. Срещу другите два отбора - Словакия и Естония се надявам да играем по-освободено в нападение. У нас се видя старание, но се видя и реалността.

 

Безспорно сме отбор с по-голям потенциал. Това се вижда и от представянето на Йордан Минчев, който до голяма степен е барометър за нашия отбор.

 

Напрежението дойде от прекалено голямото желание, от това, че беше първи мач. Обясних им, че загубата не трябва да ни влияе и им казах да се забавляват. Те работиха много добре и отговорно.

 

Сигурно може и по-голяма посещаемост. За съжаление, в неделя, когато имаме важен мач, са финалите на световното първенство по футбол. Най-важно е сега да успокоя отбора и да знаят, че искам от тях да покажат сърце, да се раздадат за хората и да не се притесняват, за да покажат своите качества."

 

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Тити Папазов, България (20)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи