Тити Папазов: Защита и лесни кошове, това е рецептата


Тити Папазов: Защита и лесни кошове, това е рецептата
(Снимка: FIBA.com)
14-07-2018 22:31 | Мария Мицова

Старши треньорът на България U20 Константин Папазов коментира победата над Албания във втория ни мач на Европейското първенство в София.

 

"Логична победа, но не трябва да се заблуждаваме. За нас бе важна, след загубата от Словения. Те започнаха и в еуфория, след тяхната първа победа, и отне малко време докато нещата се понаместят. Албания ще се противопостави в началото на всички отбори. За нас бе важно да си върнем самочувствието преди важния мач със Словакия утре. Агресията в защита е нещото, което ми хареса. Срещу по-силен съперник изпитваме затруднения в нападение, но когато играем агресивно срещу по-слабите, успяваме да реализираме повече от контраатаки. Това, което най-много ме притеснява е ниският процент от наказателната линия. Ще поработим над това сутринта, и с повече концентрация, и малко самочувствие от тази победа, се надявам да изиграем по още по-добър начин мача със Словакия."

 

"Видимо Молдова не би трябвало да ни притеснява. Утре мач със Словакия и след един почивен ден имаме мач с Естония. Трябва да спечелим и срещу Словакия и срещу Естония, за да влезем в осмицата. След като на предишното Европейско този отбор е бил на 9-о място, сега искаме повече, още повече, че сме в България, трябва да имаме повече амбиции. Трябва да преодолеем тези два съперника."

 

"Контраатака е единият път към доброто нападение, да сме стабилни. Защита, защита и лесни кошове, това е рецептата."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (20), Евробаскет 2018 за младежи U20
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи