Иван Алипиев: Мотивирахме се един друг и играхме нашата игра


Иван Алипиев: Мотивирахме се един друг и играхме нашата игра
15-07-2018 10:42 | Мария Мицова

Иван Алипиев е един от играчите, на чийто плещи лежат най-много очаквания от състава на България на Европейското първенство за младежи U20. Той бе най-резултатен срещу Албания с 21 точки.

 

"Много важна победа, след като малко или много се изложихме срещу Словения. Не успяхме да спечелим и една четвърт, да се върнем там в мача. Мачът с Албания бе много важен, върнахме се играта, остава да вземем още два мача в групата. Мисля, че е редно и заслужено да продължим напред от тази група," коментира Иван след първата победа на нашия тим.

 

"На първо място разликата бе в съперниците. След това, мотивирахме се един друг. Казахме си, че не можем да излизаме пред собствена публика така пренавити. Просто се отпуснахме, играхме нашия си баскетбол."

 

Пътят към четвъртфинал минава през победи над Словакия и Естония: "Не сме гледали още нещо специфично за тях. Явно и двата отбора са на едно и също ниво, вероятно на нашата черга. Надявам се, че ще излезем като фаворити в двата мача и ще ги спечелим."

 

Иван Алипиев, който ще играе в колеж в NCAA догодина, е и обект на похвали от много скаути и специалисти. "В момента не мисля за следващия етап от кариерата ми, която е в САЩ. В момента ме интересува само нашето представяне на Европейското първенство. Хората са дошли да ни гледат тук и сега и не се интересуват от догодина, затова трябва да играем за тях, да дадем всичко от себе си и да се представим по възможно най-добрия начин."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (20), Евробаскет 2018 за младежи U20, Иван Алипиев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи