Отказването не е опция


Отказването не е опция
(Снимка: FIBA.com)
16-07-2018 15:00 | Мария Мицова

Националният отбор за момичета U20 завърши на осмо място на Европейското първенство в Дивизия Б.

 

Да, резултат, който със сигурност не впечатлява твърде много, и няма да се учудим да прочетем всички критики по темата. Защото със сигурност много елементи в играта на отбора ни куцат, и да не си го признаем, ще е замазване. Но това е нещо, което е поправимо, нещо, което упоритият труд може да фиксира. Непоправимо би било само ако тези момичета решат да се откажат. Нали знаете, не е до размера на кучето, а до размера на битката в него.

 

Не се отказвайте, момичета, никога. Здравата работа винаги се възнаграждава, дори ако не днес, дори и да не е след месец, дори и да не е тази година. Трудът винаги се отплаща под една или друга форма.

 

Това се вижда в много от момичетата от България U20 – израстването им в тежкия, но ползотворен сезон с жените е очевадно. Отдавна не съм виждала толкова желание и отдаденост за тренировки, което вдъхновява всички, дори страничните наблюдатели.

 

Продължавам да ги наричам момичета, защото в действителност някои от основните състезателки от този отбор са от долния набор и са още на 18. Което им дава нужното време да работят още и да изкарат още една година да трупат опит в тези европейски първенства.

 

Но и останалите, дори и на 20, пътят е техен, стига да го искат. Женският ни баскетбол има нужда от вас, защото първо имате какво да му дадете, и второ, без вас ще го обречете на още по-сериозно залиняване.

 

И накрая, да ви припомня, че отборът ни загуби в групата си на европейското само от двата отбора – финалисти – Беларус и Чехия! Срещу настоящия вече шампион Чехия българските момичета отстъпиха само с две точки и то заради собствените си грешни решения в края.

 

Така че, не сме толкова далеч от истината. Може би не сме на нивото от Дивизия А, но със сигурност не отстъпваме чак толкова от водещите тимове в Дивизия Б.

 

Затова, с малки стъпки и много работа. Отказването просто не е опция за вас, момичета, гледаме ви!

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (жени 20), Евробаскет 2018 за жени U20,
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи