Черно море Тича с нов треньор и осигурено финансиране


Черно море Тича с нов треньор и осигурено финансиране
(Снимка: LAP.bg)
20-07-2018 15:15 | Морски гонг, Дарик радио

Черно море Тича продължава да съществува и при мъжете в НБЛ, и с Детско-юношеската школа, обяви официално председателят на УС на клуба Георги Ганчев.

 

Треньор на мъжката селекция ще стане човек от клуба, но все още не е решено точно кой. Името му ще се определи в края на месеца, а подготовката ще стартира първата или втората седмица на август. През миналия сезон Черно море бе воден от Дарин Великов, който пое тима през март 2017-а.

 

"Финансирането на ДЮШ на баскетболния Черно море Тича е осигурено с немалката помощ на министъра на спорта. Осигурено е финансирането и на мъжкия отбор. В него обаче ще се залага предимно на юноши от школата ни и играчи излезли от нашата школа", заяви Ганчев в интервю за предаването "Морски гонг" по Дарик радио.

 

Той сподели, че Павлин Николов ще продължи да издържа мъжкия отбор на Черно море Тича.

 

Ганчев заяви още, че отборът за новия сезон ще е съставен предимно от юноши и от играчи, излезли от школата на Черно море. "Това е идеята на Павлин Николов да може да развиваме млади баскетболисти, да дадем шанс на тези момчета и така да радваме нашата публика," каза шефът на "моряците".

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Черно море Тича
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи