Тити Папазов: Липсваше ни неистовото желание от предишните мачове


Тити Папазов: Липсваше ни неистовото желание от предишните мачове
(Снимка: FIBA.com)
20-07-2018 22:05 | BGbasket.com

Старши треньорът на България U20 Константин Папазов заяви, че не е видял очакваната борбеност и умората е взела връх над играчите му в четвъртфинала срещу Латвия на Европейското първенство в София.

 

"Разлика в класите безспорно има, трудно може да бъде победен този отбор на Латвия. Днес неистовото желание от предишните дни, което компенсираше някои неща, като че ли липсваше. В първата част, когато резултатът бе изравнен, се видя това желание. Нокаутираха ни трите тройки в началото на втората част и като че ли там загубихме вяра, че можем да се противопоставим. Съперникът игра много класно," заяви Папазов.

 

"Със сигурност при нас има и умора. Когато резултатът е такъв, да те държи в мача, преодоляваш умората. Но когато се сблъскаш с реалността, и умората те смачква. Тайно се надявах, че можем да надскочим себе си в нападение, за да компенсираме класата на съперника. Те вкараха 11 тройки, ние само четири. При всяко връщане, те ни отговаряха с тройка," продължи селекционерът.

 

"Единственото, към което мога за първи път да имам претенции, е тази борбеност. Преборихме Словакия и Естония с характер, а днес явно и този характер нямаше да е достатъчен. Видимият проблем е с нападението. Баскетболът, който се играе в Европа, е далеч от този, който се играе в България. Имаме много реални проблеми. Виждате скоростта на съперника, как противодейства, е далеч от нашето ежедневие," отбеляза Папазов.

 

"Искам волята и характерът да надделеят над умората в оставащите два мача. Ние сме отборът с най-малки възможности от осмицата, но искаме да покажем, заради хората, заради това, че сме домакини, дори да загубим, да го направим с нужното отношение," допълни треньорът за последните мачове, които ще изиграят младежите, за 5-8 място. "Ще се опитам да ги вдигна психически. Като че ли не ме разбраха, когато им казах, че трябва този мач да играят освободено, да се отпуснат, да играят повече на риск. Трябва да ги вдигнем, до момента те бяха безупречни в отношението и поведението си. Исках да рискуваме в този мач, но наивни грешки в края на първата и началото на втората част наклониха везните, и като че ли там загубихме вяра."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (20), Евробаскет 2018 за младежи U20
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи