Джордан и Лейкърс подкрепиха ЛеБрон срещу Тръмп


Джордан и Лейкърс подкрепиха ЛеБрон срещу Тръмп
(Снимка: Gulliver/GettyImages)
05-08-2018 20:16 | BGbasket.com

В последните дни широко се разпространи размяната на думи между ЛеБрон Джеймс и президента на САЩ Доналд Тръмп.

 

Историята накратко е следната – при откриване на новото си училище Джеймс каза, че президентът използва спорта, за да разделя хората. По време на кампанията и избора на Тръмп много спортисти и други публични личности се обявиха срещу настроението, което политикът създава.

 

Тръмп отговори със съобщение в Туитър, гласящо следното: „Леброн Джеймс беше интервюиран от най-глупавия човек в телевизията Дон Лемън“, пише Тръмп и добавя: „Той направи така, че Леброн да изглежда умен, което не е лесно. Харесвам Майк".

 

Последствието от това беше реакция от страна на намесения в туитър акаунта на президента Майкъл Джордан, както и официално становище от страна на ЛА Лейкърс. Джордан бе цитиран от NBC: „Подкрепям LJ (ЛеБрон Джеймс). Той върши невероятна работа за обществото.“.

 

Ето и официалното становище на новия отбор на Краля Лейкърс: „Не можем да бъдем по-горди от ЛеБрон Джеймс, който е част от семейството на Лейкърс. Той е невероятно разумен и интелигентен лидер и очевидно оценява силата, който спортовете имат – да обединяват общества и да вдъхновяват света да бъде по-добро място. Тези усилия трябва да бъдат оценени и отпразнувани от всички.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ЛеБрон Джеймс, Доналд Тръмп, Майкъл Джордан, ЛА Лейкърс
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи